Selamlar ve saygılar iyi calışmalar dileklerimle.
Biliyorum bu konu basit olacak sizin için ama ben cıkamadım için. bir form üzerinde 3 tablodaki bilgiler dbeditlere aktırılacak ve bu aktarılan bilgiler grid de sunulacak firebird kullanıyorum, problemin foregin key oldugunu sanıyorum ama bir turlu tek form üzerinde birden cok dataset kullanmadan yani bu bilgileri yeniden bir tabloya toplamadan, farklı tablolardaki bilgileri okumak istiyorum. Ürün bilgisi ve fiyatı girilen tablodan bu bilgileri farklı tablolara form üzerine aldıktan sonra aktarmak istiyorum. yardım.
Saygılar İyi Çalışmalar.
Selamlar ve saygılar tablo problemi lütfen yardım...
-
- Üye
Selamlar ve saygılar tablo problemi lütfen yardım...
En son Karamizrak tarafından 10 Eyl 2006 01:44 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kayıt tarihinize bakılırsa forumdaki hassasiyetlerimizi biliyor olmanız gerekir. Çok kibarca başladığınız mesajınızda forum sakinleri tarafından itici bulunan "acil" sözcüğünü düzenle (edit) ile silmelisiniz 
Uygun arama seçenek (kriter) leri ile daha önce bir kaç kez sorulan bu sorunuza da cevap bulacaksınız

Uygun arama seçenek (kriter) leri ile daha önce bir kaç kez sorulan bu sorunuza da cevap bulacaksınız

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
-
- Üye
Sayın Şimşek abi öncelikle özürdilerim yazım hatamdan dolayı. Mutlaka bu konu hakkında da konusulmustur, konuşulmayan konu kalmamıstır, bunların farkındayım yalnız ben sorunumu hangi konu baslığı ile arayacağımı bilemiyorum. Hatta sorunumun birinide yazmak istiyorum, urun tablosunda bulunan urun_adi field ında bulunan urunu dbedit ile secerken aynı zamanda urun tablosundaki urun_fiyat field ınında detext te gosterilmesini istiyorum. yapamıyorum. birde ilk mesajımda yazmıs olduğum tablolar arasında fieldların ortak kullanılması. Bana hiç olmazsa hangi baslık ile arama yapacağımı soylerseniz sevinirim. Hayırlı Günler.
Saygılar İyi Çalışmalar.
Saygılar İyi Çalışmalar.
Düzeltme ve anlayışınıza teşekkürler
DBxxx bileşenlerinde DataSource-DataSet aynı olduğu sürece aynı kayıtın ilgili alanlarına ulaşabilirsiniz.
Önceki soruda sorduğunuz birden fazla tablonun bilgilerini birleştirme olayını da ikinci tablodaki alanı sadece bilgi için kullanacaksanız hesaplanmış alan (calculated field ve OnCalcField da atayabilirsiniz) ya da Lookupfield/alan ekleyip yapabilirsiniz. İki ve daha fazla tabloyu select cümle/sorgu ları ile de birleştirebilirsiniz. Buradaki anahtar kelime JOIN

DBxxx bileşenlerinde DataSource-DataSet aynı olduğu sürece aynı kayıtın ilgili alanlarına ulaşabilirsiniz.
Önceki soruda sorduğunuz birden fazla tablonun bilgilerini birleştirme olayını da ikinci tablodaki alanı sadece bilgi için kullanacaksanız hesaplanmış alan (calculated field ve OnCalcField da atayabilirsiniz) ya da Lookupfield/alan ekleyip yapabilirsiniz. İki ve daha fazla tabloyu select cümle/sorgu ları ile de birleştirebilirsiniz. Buradaki anahtar kelime JOIN

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!