Devamsızlık Takibi Hakkında Fikir Önerisi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Hancet
Üye
İletişim:

Devamsızlık Takibi Hakkında Fikir Önerisi

Mesaj gönderen Hancet »

S.A. arkadaşlar
yaptığım bi öğrenci kayıt programında kullanmak için öğrenci devamsızlığını takip etmem gerekiyor. okullarda kullanılan sistem ile aynı olacak. Yanlız nasıl yapacağım konusunda hiç bi fikrim yok. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Kolay Gelsin.
Varmı Beni İçinizde Tanıyan?
Yaşanmadan Çözülmeyen Sır Benim
Kalmasada Şöhretimi Duymayan,
Kimliğimi Tarif etmek zor Benim.
Kimsesizim hısmım da çok, hasmım da,
Görünmezim cismim de yok, resmim de,
Dil üzmezim, tek hece var ismimde,
Barınağım Delphi denen yer Benim..!
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
diğer programların bunu nasıl yaptıklarını incelediniz mi?
işleyişin nasıl olduğunu bir kağıt üzerine çıkartırsanız kolay olur.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Okullardaki devamsızlık programlarında, yoklama kayıtları günlük olarak bilgisayara girilir ve devamsızlık sınırlarında olan veya o gün devamsızlık yapan öğrencilerin ailelerine Telefon, E-Mail veya SMS ile bildirim yapılır.

Girilen bu bilgiler öğrenci karnelerine de yansıtılır. Devamsızlıklarda yine mazeretli veya mazeretsiz şeklinde ayrımlar yapılır. Buna göre de öğrenci devamsızlıkları hesaplamaları yapılır. Bu hesaplamalarda (son yönetmeliği bilmiyorum) ama atıyorum mazeretsiz toplam 20 günü aşarsa öğrenci sınıfta kalıyor ama mazeretli olursa bu rakam daha yukarı çıkıyor diye biliyorum.

Sizden istenen program nasıl bir şey tam olarak nereye yapavaksınız? Dershaneye mi yazacaksınız yoksa özel bir okula mı yoksa devlet okuluna mı?

Biraz daha konuyu detaylandırırsanız yanıtları da bi okadar detaylı gelecektir.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
ikut

Re: Devamsızlık Takibi Hakkında Fikir Önerisi

Mesaj gönderen ikut »

Hancet yazdı:S.A. arkadaşlar
yaptığım bi öğrenci kayıt programında kullanmak için öğrenci devamsızlığını takip etmem gerekiyor. okullarda kullanılan sistem ile aynı olacak. Yanlız nasıl yapacağım konusunda hiç bi fikrim yok. Bu konuda nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında bilgi verirseniz sevinirim.

Kolay Gelsin.
devamsızlık dosyası hareket dosyası olur. okul no üzerinden bağlarsınz.

Kod: Tümünü seç

id: autoinc;
ogrenci no: Senin tipin
tarih: tdatetime (ms sql için)
tipi : (tamgun yarım gün vs , mazeretli mazeretsiz raporlu vs)
Kullanıcı avatarı
Hancet
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Hancet »

@Kuri_YJ Hocam o kadar ayrıntılı olmayacak. Özel bi kurs için yapıyorum. sadece öğrencinin devamsızlık durumu incelenecek o kadar. geldi mi, gelmedi mi, geç mi geldi, izinli mi değil mi gibi. sonunda da bir öğrenciye ait toplam gelme, gelmeme, geç, izin gibi durumları vereceğim kurs istediğini yapacak.

@ikut hocam örnek için teşekkür ederim.

peki devamsızlık girişi ve gösterimi için sizce nasıl bişey yapabilirim? Ben DbGrid üzerinde girmek ve göstermek istiyorum, aynı sinemalarda boş ve dolu koltuk durumunu gösteren programlar gibi bişey olacak. yani sadece öğrencinin o günkü durumunu göstereceğim. kullanıcı herhangi bi devamsızlık gününün tarihini görmek isterse nasıl bişey yaparım tam bilmiyorum.
Bu konuda da fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Kolay Gelsin
ikut

Mesaj gönderen ikut »

Hancet yazdı:@Kuri_YJ Hocam o kadar ayrıntılı olmayacak. Özel bi kurs için yapıyorum. sadece öğrencinin devamsızlık durumu incelenecek o kadar. geldi mi, gelmedi mi, geç mi geldi, izinli mi değil mi gibi. sonunda da bir öğrenciye ait toplam gelme, gelmeme, geç, izin gibi durumları vereceğim kurs istediğini yapacak.

@ikut hocam örnek için teşekkür ederim.

peki devamsızlık girişi ve gösterimi için sizce nasıl bişey yapabilirim? Ben DbGrid üzerinde girmek ve göstermek istiyorum, aynı sinemalarda boş ve dolu koltuk durumunu gösteren programlar gibi bişey olacak. yani sadece öğrencinin o günkü durumunu göstereceğim. kullanıcı herhangi bi devamsızlık gününün tarihini görmek isterse nasıl bişey yaparım tam bilmiyorum.
Bu konuda da fikri olanlar yardımcı olursa sevinirim.

Kolay Gelsin
12 * 31 lik bir dizi tanımla.. bir string grid iyi olur. sonra matris gibi gridin hucresini ilgili renge boyarsın. gerisi vakit kaybıdır bence... yukarda öğrenciler olur ogrenci değiştikce string gridide güncelledinmi ok dir
Kullanıcı avatarı
Hancet
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Hancet »

ikut hocam teşekkür ederim cevap için

peki devamsızlık girişini nasıl yapacağım? basit bi form tasarlayıp 4 adet radio button koysam nasıl olur? geldi , gelmedi , izinli , sevkli gibi.
aslında daha görsel bişey istiyorum ama aklıma bişey gelmiyor :(
devamsızlık girişi ve okuması aynı yerden olsun mesela

bu konuda neler yapabilrim?