Firebird VT diger pc ye taşıdığımda dosyayı açamıyorum

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Alfasilin
Üye
İletişim:

Firebird VT diger pc ye taşıdığımda dosyayı açamıyorum

Mesaj gönderen Alfasilin »

Değerli arkadaşlar bende firebird'e yeni geçenlerdenim. proje çalışmalarımı hem işyerinde hem de evde sürdürüyorum. Örneğin evde üzerinde bir takım değişiklikler yaptığım vt dosyasını işyerindeki pc ye aktardığımda vt hiç bir şekilde açılmıyor. cd ye kopyalamadan önce firebird server ve firebird control center uygulamalarını da sonlandırmama rağmen aşağıdaki hatayı veriyor.
ibexpertten gelen hata mesajı :

wrong or obsolete version.
unsupported on-disk structure file for file D:\Proje\Bim2007\Database\Bim.fdb; found 523.0, support 11.0.

her iki pc dede aynı ver. ibexpert yüklü (personel sürümü)
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

merhabalar hata mesajında bilgisayarlarda kurulu fb server version uyumusuzluğundan bahsediyor.

A makinasında firebird 1.5.3.4870 kurulu ise
B makinasına da aynı serveri kurmanız gereklidir.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
Alfasilin
Üye
İletişim:

kadirkurtoglu tespitiniz doğru çıktı. Teşekkür ederim. ikiside 2. ver. olmasına rağmen 2.0.0.10528, 2.0.0.12484 gibi farklılıklardan kaynaklanmış. ancak, şimdide ibexpert de database registration yapmak istediğimde, "Unsuccessful execution caused by a system error that precludes successful execution of subsequent statments connot attach to password database" hatası veriyor. :(
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

password yanlış manasında bir hata mesajı. services bölümünden datalarınızı beckup yapın. daha sonra restore edin.

Mevlana

Kullanıcı avatarı
Alfasilin
Üye
İletişim:

Hocam backup yapmak istediğimde yine aynı hata mesajını verdi. :(

Acaba evdeki pc üzerinde backup yapıp o yedekleme dosyasını b pc de restore etsem olur mu?

Ya da bana önerebileceğiniz Firebird repair programı var mı? Bende Interbase Repair Utility programı var ama ondada aynı hata çıkıyor. Yani onaramıyor.

Saygılar. Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Database yi IBExperte register ederken SYSDBA veya masterkey bilgilerini yanlış girmiş olabilirsin veya masterkey i büyük harflerle yazmış olabilirsin. bakmak için sağ tıkla Database Registration Info bölümünden register bilgilerini kontrol et ve tekrar dene. Kolay Gelsin...

Mevlana

Kullanıcı avatarı
Alfasilin
Üye
İletişim:

Keşke dediğiniz gibi olsa.

Şu an bahsettiğim konuda elimde üç ayrı vertabanı dosyası var ve üçüdde aynı şekilde sorun yaşıyor.

Akşam evde backup yapıp getirdim restore yapmak istediğimde de aynı sorun karşıma çıktı.

Anladığım kadariyle vt sorun yok ancak neden kaynaklandığını bir türlü çözemedim. ilk fırsatta yeniden windows kurup ilgili programlarıda kurduktan sonra denemeyi düşünüyorum.

İlgi ve alakanızdan ötürü teşekkür ederim.