SMS işlemleri sonrası aldığım hata mesajları - Çözdüm
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
SMS işlemleri sonrası aldığım hata mesajları - Çözdüm
SMS göndermek için MSXML_TLB unitini kullanıyorum. SMS mesajlarını XML olarak gönderiyorum. Göderme, Alma, Raporlama ile ilgili hiç bir sıkıntım yok. Sorunum şu, SMS ile ilgili bir işlem yaptığımda (internetten veri alış verişi yaptığında) 5-10 saniye sonra programım acsess voladation hatası veriyor. Mesajları göndermek için kullandığım XMLHttprequest nesnesini procedure çıkışında free etmiyordum bundan kaynaklandığını düşünürek free ettim. Bu sefer direk geçersiz işlem yürüttü diye hata vermeye başladı. İşin ilginç yanı kendi kullandığım bilgisayarda böyle bir hata vermiyor (gerçi ben php ile sanal bir SMS server yazdım onunla deniyorum). Daha önce karşılaşan arkadaşlar varsa paylaşırsa sevinirim. Yoksa yorganı yakacağım 

En son mkysoft tarafından 28 Eyl 2006 09:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- White Rose
- Üye
- İletişim:
Merhaba,
MSXML_TLB uniti Win95,98 gibi sistemlerde eğer güncelleme yapılmadıysa çalışmıyor hatanın sebebi bundan kaynaklı olabilir.
İyi çalışmalar.
MSXML_TLB uniti Win95,98 gibi sistemlerde eğer güncelleme yapılmadıysa çalışmıyor hatanın sebebi bundan kaynaklı olabilir.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
- White Rose
- Üye
- İletişim:
ben böyle kullanıyorum muhtemelen hepsinde mantık aynıdır
try
// Gönderme sitesini al
HTTPReq.open('GET','http://www..............com/WebSendFromXML.asp',False);
// Gönder
HTTPReq.send(XMLListe.Text);
// Dönüş parametresini kontrol et
If HTTPReq.responseText<>'' Then Donus:=StrToInt(Copy(HTTPReq.responseText,1,2)) Else Donus:=-1;
Case Donus Of
0:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj başarıyla iletildi');
1:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj ilk tarihi hatalı, ancak düzeltilerek gönderildi');
2:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj son tarihi hatalı, ancak düzeltilerek gönderildi');
20:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj metni hatalı');
30:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Kontürünüz yok');
50:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Adi_Soy numarası hatalı');
70:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj başlığı hatalı');
90:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : XML formatı yanlış');
100:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Kullanıcı bilgisi bulunamadı');
101:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Gönderim ilk tarihi bulunamadı');
102:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Gönderim son tarihi bulunamadı');
103:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj başlığı bulunamadı');
104:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj metni bulunamadı');
105:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Yeterli kontür bulunamadı');
else
Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Tanımsız hata, mesaj gönderilemedi');
End;
Except
Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj gönderilemedi...');
End;
try
// Gönderme sitesini al
HTTPReq.open('GET','http://www..............com/WebSendFromXML.asp',False);
// Gönder
HTTPReq.send(XMLListe.Text);
// Dönüş parametresini kontrol et
If HTTPReq.responseText<>'' Then Donus:=StrToInt(Copy(HTTPReq.responseText,1,2)) Else Donus:=-1;
Case Donus Of
0:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj başarıyla iletildi');
1:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj ilk tarihi hatalı, ancak düzeltilerek gönderildi');
2:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj son tarihi hatalı, ancak düzeltilerek gönderildi');
20:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj metni hatalı');
30:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Kontürünüz yok');
50:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Adi_Soy numarası hatalı');
70:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj başlığı hatalı');
90:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : XML formatı yanlış');
100:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Kullanıcı bilgisi bulunamadı');
101:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Gönderim ilk tarihi bulunamadı');
102:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Gönderim son tarihi bulunamadı');
103:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj başlığı bulunamadı');
104:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj metni bulunamadı');
105:Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Yeterli kontür bulunamadı');
else
Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Tanımsız hata, mesaj gönderilemedi');
End;
Except
Lbox.Items.Add(Adi_Soy+' : Mesaj gönderilemedi...');
End;
Sistem XP Home. Derlediğim sistem XP Pro. Kendi orjinal uygulamasını denedim hata vermedi. Kodlarımız aynı. tek farkı ben kodlarımı formu olmayan bir unit içinden çağırıyordum(düzen açısından). Örnekte ise herşey formun içinde. Bununla alakalı olması pek mantıklı değil ama yinede deneyeceğim. teşekkürler.
Teşekkürler yakgul ama direk asp sayfaya post ettmiyorum. MSXML parser kullanarak post yapıyor. nedeninin bilmiyorum.
Teşekkürler yakgul ama direk asp sayfaya post ettmiyorum. MSXML parser kullanarak post yapıyor. nedeninin bilmiyorum.
xml parser core u bir güncelleseniz diğer makinada. belki sp1-2 olmasından kaynaklanan bir problemdir.
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
http://www.google.com/search?hl=en&lr=& ... l+downloadmkysoft yazdı:iki bilgisayarda SP2.nasıl yapılacağını bilmiyorum. biraz bahseder misiniz?xml parser core u bir güncelleseniz
MSXML 4.0 Service Pack 2 (Microsoft XML Core Services)
Brief Description
MSXML 4.0 Service Pack 2 (SP2) is a complete replacement of MSXML 4.0 and MSXML 4.0 Service Pack 1 (SP1). MSXML 4.0 SP2 provides a number of security and bug fixes. MSXML 4.0 SP2 does not replace MSXML 3.0.
http://www.microsoft.com/downloads/deta ... layLang=en
.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Hata mesajlarının nedeni GET POST olaylarıymış. Firmanın sitesinden indirdiğim iki örnek vardı. Ben programı birine göre yazdım. Onda veri POST ile gönderiliyordu. Dün akşma diğer örneği tekrar kontrol ederken farkettim. Birinde POST birinde GET yazıyormuş. GET olarak değiştirince hata ortadan kalktı. İlgilenenlere teşekkürler.