delphiden mysqldeki vt yi script olarak yedeklemek

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
danaci
Üye

delphiden mysqldeki vt yi script olarak yedeklemek

Mesaj gönderen danaci »

arkadaşlar delphiden aşağıdaki komutu vererek metin dosyasına yedeklemek istiyorum ama olmuyor. Kodun neresi hatalı acaba?

winexec('command.com /c c:\mysql\bin\mysqldump.exe -u root maas > c:\xxmm.txt',sw_hide);

Ancak komut satırından
mysqldump.exe -u root maas > c:\xxmm.sql şeklinde bir komutla yedekleme yapabiliyorum.
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

mysldump.exe yi direk çağırmalısınız. Command.com'a gerek yok. bu komutun sadece mysql kurulu serverda çalışacağının farkındasınızdır. Ben yedekleme için başka bir teknik kullanıyorum (myisam tablolarım)

Kod: Tümünü seç

backup table
komutu ile yapıyorum.
danaci
Üye

Mesaj gönderen danaci »

dediğiniz gibi mysql server yüklü makınada bu komutu veriyorum. backup table da aynı şekilde script olarakmı yedekleme yapıyor acaba ve ayrıca mysql ın backup table diye bir dosyasıda yok .
rahim123
Üye

backup table mysql de

Mesaj gönderen rahim123 »

bu komutla yedekleme işlemini yapıyorum daha sonra bu yedeği geri yüklediğimde err:no 2 hatası veriyor bütün dosyalarımda nedendir bilgisi olan yardım lütfen
.net icat oldu mertlik bozuldu
mkysoft
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mkysoft »

backup table
birebir yedek alır. script olarak kaydetmez. geri yükleme işini nasıl yapıyorsunuz?

restore table
komutu ile mi?
Bu arada belirtmek isterimki bu komutlar SQL komutlarıdır. Dışardan bir uygulama gerektirmez.