s.a ;
Hayırlı ramazanlar Arkadaslar.
Hepinize ii çalışmalar. Benim sorunum şu
bir db im var kno,odatanım,odadurum isimli fieldlerim var. odadurum bit değerinde.
; içinde 15 tane kayıt var . oda1, oda2,oda3 oda4... diye
bunları string gridde göstermeyi deniyorum. ve çalışma anında string gridin onclick olayında odadurum değerini 1 ise 0 0 ise 1 yapıyorum. eğer değer 1 ise geçerli gridpaneli yeşil 0 ise sarı yapmak istiyorum. gridin on panelpaint olayına if odadurum.value=1 then color:clgreen yazdım;
sorun ise şu; bütün odalar grite listeleniyor. mesela oda5 in üzerine tıklayınca oda5 kaydının odadurum verisini de değiştirebiliyorum. fakat boyama işinde hep bir sonrakini boyuyor. mesela oda1 ile oynuyorsam 2 yi 9 ile oynadıgım zaman oda10 panelinin rengini değiştiriyor. bbu konu ile bilgisi olan varmı acaba? bir de yapmak istediğim şeyi anlamışsınızdır galiba arkadaslar. izlediğim yol (strgrid yolu) doğru mu?
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
dbctrlgrid
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
dbctrlgrid
En son ozsal tarafından 14 Eki 2006 03:22 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
ozsal
sorun çözüldü arkadaşlar.
dbcrtlgrin ondblclick olayına yazınca problem oluyor. ,fakat bu işlemleri onclick olayına yazınca hiçbir problem kalmıyor.
sorun burda imiş. Her nedense?
ii çalışmalar.
dbcrtlgrin ondblclick olayına yazınca problem oluyor. ,fakat bu işlemleri onclick olayına yazınca hiçbir problem kalmıyor.
sorun burda imiş. Her nedense?
ii çalışmalar.