Google da arama yapmak

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Lord_Ares
Üye

Google da arama yapmak

Mesaj gönderen Lord_Ares »

Merhaba arkadaşlar

Uzun zamandır bu siteyi inceliyorum gerçektende güzel kodlar var ellerinize sağlık burdan birçok şey öğrendim. Benim sorum şu delphide googleda arama yapan bir program yazmak istiyorum bunla ilgili çeşitli şeyler denedim mesela post metoduyla googledaki arama kutusuna bilgi göndermeyi veya google apisini kullanmayı fakat bir türlü yapamadım.
Bana bu konuda nasıl yapıcağım hakkında bilgi veya örnek verirmisiniz.
Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- İlk olarak Google'da arama yaparken adres satırındaki değişkenliği incelemeni tavsiye ederim.

- Mesela "Lord_Ares" kelimesini Google'da aramak için arama butonuna bastığında güncellenen link aşağıdaki gibi oluyor.

Kod: Tümünü seç

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Lord_Ares&meta=
- Burdan yola çıkarak "mrmarman" kelimesini aramak için q=Lord_Ares olan parametreyi q=mrmarman olarak değiştirip adres satırına direkt yazarsan istediğin bu yeni kelimenin direkt arama işlem sonucunu görüntülersin.

- Yani adres satırından direkt parametre girme sistemi yani GET method, Google araması için kullanacağın method olmalı.

- GET method uygulaması için kullandığın delphi sürümüne göre Delphi 5 ve öncesi için TNMHTTP, TWebBrowser veya sonradan eklenebilen TIdHttp; Delphi 7 ve üzeri için dahili gelen TIdHttp veya TWebBrowser ile bu işlemi yapabilirsin. Forumda örnekleri mevcut.

- Başarılar.
Resim
Resim ....Resim