veri kayıt klasörü

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ersesa
Üye

veri kayıt klasörü

Mesaj gönderen ersesa »

merhaba arkadaşlar:
ben delphi ye yeni başladım. su anda kullanmkta oldugum delphi de yapılmış bir prg var
prg da yapılan giriş 2006 klasörüne kayıt ediliyor.
ben bu verileri başka bir klasöre kayıt ettirmek istiyorum.
(örnegin den2006 klasörüne) bunu yapmak için kullanmış oldugum prg da nereden, nasıl degişiklikler yapmam gerekiyor.
yardımlarınız için teşekkür ederim.
deltas
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen deltas »

Kodları gönderirsen yardımcı olabilirim.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
ersesa
Üye

kodlar

Mesaj gönderen ersesa »

daha önce belirttiğim gibi ben delphi ye tamamen yabancıyım
size hangi kodları gönderecegim. biraz açıklarmısınız
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

Merhaba,

Kodlar demekle kayıt için kullandığın kod veya bileşenleri demek istiyor sanırım ustamız. Yazdığın kod satırı veya satırlar var ise ve nerede hata oluştuğu hakkında bilgileri verirsen yardım daha güzel ve yerinde olacaktı.

Kullanılan veri tabanına göre bileşen kullanılıyor delphide. Öncelikle veri tabanını bilmen ve elinde olan programda bu veritabanına hangi bileşen ile bağlanılıp insert, delete, update işlemleri yapılıyor bunları çözmen gerekiyor. daha sonra iş kolay. Forumda önce bu konular üzerinde ve kayıt, silme, güncelleme konuları üzerinde arama yaparsan bir çok sonuç dönecek ve cevap bulacaksındır

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@ersesa

- Projenin kod yazarına danışırsan iyi olur. Bir projenin kurulumu öyle bir yerden değişecek şekilde tasarlanmış da olabilir, çok noktadan da. Bunu öğrenmek için kodun veritabanı erişimi yapılan noktalarının tümünü incelemen lazım. Bir programcı için bile zahmetli bir iştir. :shock:

- Kendi projelerimde bir noktada bağlantı bilgilerimi oluşturup, ne zaman bir veritabanı erişimi lazım olsa bu noktadan erişim sağladığımdan, sadece bu satırın değişmesi yeterli oluyor.

- Başkalarının yaptığı projelerde sıkça karşılaştığım metod ise, her sorgu için baştan veritabanı erişimi düzenleyen veya her sorgu için bağımsız sorgu nesnesi kullananlar şeklinde. :?

- Samimi fikrim bence sen bu işe şimdi hiç bulaşma. :idea:
Resim
Resim ....Resim