Delphi ile sql'e bağlanma yetkileri

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
alsago
Üye
İletişim:

Delphi ile sql'e bağlanma yetkileri

Mesaj gönderen alsago »

S.a.
Delphi ile mssql server 2000 veritabanına bağlanıyorum tablolar üzerinde işlem yapabiliyorum.Yalnız program deneme sınavı yapacağı için veritabanına userları delphi içerisinde yetkilerini belirleyerek tanımlamak istiyorum ve veritabanına bağlanırken istediği şifreyi sql server sorgu formuna değil kendi tasarladığım bi foruma girdirmek istiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlar şimdiden tşk ederim

İyi Bayramlar
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Adoconnection'ın Connected özelliğini FALSE yapın, LoginPrompt özelliğini FALSE yapın.

Ekrandan kullanıcı adı ve parolanızı alın (Kendi formunuz ile)

Daha sonra Adoconnection'ın Connection Stringine bu Kullanıcı Adı ve Parolasını ekleyerek Oluşturun.

Sonra Connected'ını True yapın :)

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
alsago
Üye
İletişim:

Tşkler

Mesaj gönderen alsago »

Verdiğiin bilgiler için tşk ederim kardeş ama ben sql ifadeleri kullanmam gerek, ado'nun sql string gibi bi olayı yok o yüzden yetersiz kalıyo bi de veritabanına user tanımlıycam, yani mssql server açmadan delphi içersinden user tanımlamam gerekiyo.Şimdiden tşkler...
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Verdiğiin bilgiler için tşk ederim kardeş ama ben sql ifadeleri kullanmam gerek
Eğer vt olarak mssql kullanıyorsan en verimli bağlantıyı ADO (dbGo) ile sağlarsın (tecrübeyle sabittir). @Kuri_YJ sana nasıl olması gerektiğini anlatmış. ADODatasette CommandText özelliğine sql kodunu yazabilirsin. Ek olarak forumda daha önceden bu konular çok konuşuldu, lütfen forumun arama düğmesini kullanmayı ihmal etmeyin.
alsago
Üye
İletişim:

users için

Mesaj gönderen alsago »

Adolar büyük ölçüde sorunu çözdü sayılır.Forumdaki 12 sayfanın hepsini okudum ama delphi içerisinden users tanımlama ve yetki belirlemeyle ilgili konu bulamadım veya gözümden kaçtı.Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz...
The best 'ist' is hümanİST
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

anahtar sözcük yetki için GRANT ve yetkiyi geri almak için REVOKE

viewtopic.php?p=49169#49169
alsago
Üye
İletişim:

Grant mı Sorgulamamı

Mesaj gönderen alsago »

Verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim gerçekten benim için çok faydalı oldular.Yalnız benim size sorduğum soruya kendi çapımda bi çözüm bulmaya çalışmıştım.Tablomdaki üye adını bulup password alanlarını karşılaştıran bi kod yazdım ama çok da sağlıklı olmadı sizce sql yetkilendirmemi kullanmalıyım yoksa delphi içerisinden aşağıda kodlarını yazdığım bi metod mu izlemeliyim.Şimdiden çok tşk ederim

Kod: Tümünü seç

procedure TForm3.BitBtn1Click(Sender: TObject);
var
giris:boolean;
begin
  Form5.Queryyetkili.SQL.Clear;
  Form5.Queryyetkili.SQL.Add('select adi, sifre from Ogretmen where adi:=edit1.text ');
  if Edit2.Text=Form5.QueryyetkiliSifre.value then
  begin
  giris:=true;
  ShowMessage('giriş true');
  end
  else
  ShowMessage('giriş false')
end;
Bu kodların doğru olduğundanda emin değilim çünkü yalnızca edit2 yani
password alanını boş bıraktığımda true değerini veriyo...

İyi Çalışmalar
The best 'ist' is hümanİST