pro_imaj yazdı:
Uygulamayı MSSQL'de bir Databaseye bağlanarak denemeye çalıştım ama başaramadım. Eğer mümkünse adımlarda yardımcı olabilrmisiniz.
Bir hata ile mi karşılaştınız? Tam olarak nerede takıldığınızı anlatabilir misiniz?
1) Uygulamayı ilk açtığınızda, öncelikle veri üretimi yapacağınız veritabanını tanıtmalısınız. Bunu yapmak için ya toolbarda üzerinde + simgeli düğmeye basmalısınız veyahut menüden "Bağlantılar->Bağlantı ekle" yaparak veritabanı tanıtma ekranına gelmelisiniz.
2) "Bağlantı Ayarları" penceresi açıldığında, burada, Referans alanına bir isim vermelisiniz, herhangi bir isim olabilir. Bu sizin bağlantı adınızdır. Protokol combo'sundan hangi veritabanına bağlanacağınızı seçmelisiniz. Veritabanı sunucunuzun bulunduğu hostname'i (aynı bilgisayarda ise localhost) ve bağlantı portu numarasını yazmalısınız. Veritabanı bölümüne veritabanınızın yolunu yazın. Daha sonra kullanıcı adı ve parolanızı girin. Bunları yaptıktan sonra "Bağlantıyı dene" düğmesini kullanarak veritabanı bağlantısının başarılı olup olmadığını deneyebilirsiniz. Bu ayarları onaylamak için "Tamam" düğmesine basın. Bu şekilde istediğiniz kadar bağlantı ekleyebilirsiniz. Datagenerator aynı anda birden fazla veritabanı için veri üretebilir.
3) Evet bağlantınızı eklediniz. Sıra veri üretim kurallarına geldi. Bağlantının yanındaki + ya bastığınızda tablolarınızı, tabloların yanındaki + ya bastığınızda ise alanlarınızı göreceksiniz. Veri üretimi yapacağınız alanın üzerinde çift tıklayarak, veri üretim kuralı yazabilirsiniz. Tablolarınız üzerine çift tıklayarak kaç satır veri üretileceğini belirleyebilir, veri üretiminden önce tablonun temizlenip temizlenmeyeceğini seçebilirsiniz.
4) Alanlarınıza çift tıklayarak, üretim kurallarını ayarlamalısınız. Bunun için gerekli bilgiyi blog girdisinde bulabilirsiniz.
Çok yakında daha geniş kapsamlı, ekran görüntülerini de içeren bir yardım dosyası hazırlarız.