Datagenerator

Paket programlarınızın tanıtımını bu forumda yapabilirsiniz. Bu foruma soru sormayın!
fduman
Moderator

Datagenerator

Mesaj gönderen fduman »

Forumunuzun uygulaması Datagenerator'ün 0.3 numaralı sürümü çıktı.

Datagenerator ile geliştirme ve test aşamalarınızda veritabanınız için büyük miktardaki örnek, rastgele verileri kolayca oluşturabilirsiniz. Tamamen açık kaynak kodlu ve ücretsiz.

Daha fazla bilgi için Datagenerator ile ilgili yazdığım bu blog girdisine başvurabilirsiniz.

Bu sürümde görsel düzenlemeler, yeni üreteç tipleri, daha kararlı bir uygulama sizleri bekliyor.

Yeni sürümü buradan indirebilirsiniz.

Önerilerinizi bekliyoruz. :) Özellikle Oracle, Sybase ve MSSQL ile deneme şansı olanlar deneyip sonuçları bildirirse çok memnun oluruz.
En son fduman tarafından 27 Eki 2006 05:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
pro_imaj
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen pro_imaj »

Merhaba;

Öncelikle sizleri tebrik ederim.

Uygulamayı MSSQL'de bir Databaseye bağlanarak denemeye çalıştım ama başaramadım. Eğer mümkünse adımlarda yardımcı olabilrmisiniz.

(Yardım kısmında bahsi geçmemiş)

Teşekkürler.

İyi Akşamlar.
Gün gelecek, dilleri, elleri ve ayakları yapmış oldukları bütün kötülükleri tek tek bildirerek aleyhlerinde şahitlik edecektir. [Nur Suresi 24]

Mesaj gönderen fduman »

pro_imaj yazdı: Uygulamayı MSSQL'de bir Databaseye bağlanarak denemeye çalıştım ama başaramadım. Eğer mümkünse adımlarda yardımcı olabilrmisiniz.
Bir hata ile mi karşılaştınız? Tam olarak nerede takıldığınızı anlatabilir misiniz?

1) Uygulamayı ilk açtığınızda, öncelikle veri üretimi yapacağınız veritabanını tanıtmalısınız. Bunu yapmak için ya toolbarda üzerinde + simgeli düğmeye basmalısınız veyahut menüden "Bağlantılar->Bağlantı ekle" yaparak veritabanı tanıtma ekranına gelmelisiniz.

2) "Bağlantı Ayarları" penceresi açıldığında, burada, Referans alanına bir isim vermelisiniz, herhangi bir isim olabilir. Bu sizin bağlantı adınızdır. Protokol combo'sundan hangi veritabanına bağlanacağınızı seçmelisiniz. Veritabanı sunucunuzun bulunduğu hostname'i (aynı bilgisayarda ise localhost) ve bağlantı portu numarasını yazmalısınız. Veritabanı bölümüne veritabanınızın yolunu yazın. Daha sonra kullanıcı adı ve parolanızı girin. Bunları yaptıktan sonra "Bağlantıyı dene" düğmesini kullanarak veritabanı bağlantısının başarılı olup olmadığını deneyebilirsiniz. Bu ayarları onaylamak için "Tamam" düğmesine basın. Bu şekilde istediğiniz kadar bağlantı ekleyebilirsiniz. Datagenerator aynı anda birden fazla veritabanı için veri üretebilir.

3) Evet bağlantınızı eklediniz. Sıra veri üretim kurallarına geldi. Bağlantının yanındaki + ya bastığınızda tablolarınızı, tabloların yanındaki + ya bastığınızda ise alanlarınızı göreceksiniz. Veri üretimi yapacağınız alanın üzerinde çift tıklayarak, veri üretim kuralı yazabilirsiniz. Tablolarınız üzerine çift tıklayarak kaç satır veri üretileceğini belirleyebilir, veri üretiminden önce tablonun temizlenip temizlenmeyeceğini seçebilirsiniz.

4) Alanlarınıza çift tıklayarak, üretim kurallarını ayarlamalısınız. Bunun için gerekli bilgiyi blog girdisinde bulabilirsiniz.

Çok yakında daha geniş kapsamlı, ekran görüntülerini de içeren bir yardım dosyası hazırlarız. ;)
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Gold_Lady »

Merhaba.

Öncelikler beyninize ve ellerinize sağlık. Ancak çalıştıramadım. :(

Bağlantı ayarlarını bu şekilde yapıyorum.
Resim

Açmaya çalıştığımda bu şekilde bir hata veriyor.
Resim

Veritabanı Firebird 1.5.4870
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Gold_Lady yazdı:Bağlantı ayarlarını bu şekilde yapıyorum.
Resim
Port Firebird'un öntanımlı portu olan 3050 olması gerekli. Burada başka bir sorun görünmüyor.
Açmaya çalıştığımda bu şekilde bir hata veriyor.
Resim
Uygulamayı çalıştırdığınız makinada Firebird Client kurulu öyle değil mi? Eski adıyla GDS32.DLL yeni adıyla FBClient.DLL'in makinanızda olması gerekli.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Firebird 1.5.3.4870 kurulu pc de. Server olarak calısıyor. Başka bişeye gerek var mı? Firebird kullanan bir programda şu an çalışmakta zaten.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

fduman yazdı:Port Firebird'un öntanımlı portu olan 3050 olması gerekli. Burada başka bir sorun görünmüyor.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

3050 yazdım zaten. :(
O şekildede olmadı.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

O halde FBClient.DLL sistem path'inde yok. GDS32.DLL'inizi bulun, bir kopyasını alıp, bu kopyanın adını FBCLIENT.DLL olarak değiştirin.

Aslında bu dosyanın olmaması ilginç. Standart bir kurulumda bu DLL'in kurulması gerekir. Sorun ile karşılaşırsanız lütfen haber verin.
Gold_Lady
Üye
İletişim:

Evet bu sefer oldu, teşekkür ederim.