Slm arkadaşlar derdim join ama nasıl bilmiyorum.Forumda bir çok yerde geçiyor ama bir türlü uygulamasını yapamadım Master ve detail tablodan nasıl veri çekeceğim sorusuna yanıt arıyorum ve bu konuda acemiyim tablom aşağıda
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
IBQuery3.SQL.Clear;
IBQuery3.SQL.Add('SELECT TBL_OGRENCI.ADI_SOYADI, TBL_OGRENCI.SINIFI, TBL_DERSLER.DERS_KATILIM TBL_OGRENCI LEFT JOIN TBL_DERSLER ON TBL_OGRENCI.OGRENCI_ID=TBL_DERSLER.OGRENCI_ID where DERS_KATILIM=''TURKCE'' ');
IBQuery3.open;
form9.quickrep1.preview ;
end;
verileri doğrumu çektiriyorum bilmiyorum ama IBQuery3 e bağlı dbgridte hiç bir veri gözükmediği gibi buradan raporun ön izlemsinede geçemiyorum hatam nerede;
procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
IBQuery3.SQL.Clear;
IBQuery3.SQL.Add('SELECT TBL_OGRENCI.ADI_SOYADI, TBL_OGRENCI.SINIFI, TBL_DERSLER.DERS_KATILIM TBL_OGRENCI LEFT JOIN TBL_DERSLER ON TBL_OGRENCI.OGRENCI_ID=TBL_DERSLER.OGRENCI_ID where DERS_KATILIM=''TURKCE'' ');
IBQuery3.open;
end;
yukaridaki kodunu @rsimsek ustamın verdiği şekilde uyarlamamışsın gibi görünüyor. From kısmı yok. bu yüzden hangi tabloyu alacağını bilemiyor ve bekliyor sanırım.
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
IBQuery5.close;
IBQuery5.SQL.Clear;
IBQuery5.SQL.Add('Select TBL_OGRENCI.ADI_SOYADI, TBL_OGRENCI.SINIFI,TBL_OGRENCI.KALAN,TBL_OGRENCI.KURS_NO, TBL_DERSLER.DERS_KATILIM FROM TBL_OGRENCI LEFT JOIN TBL_DERSLER ON TBL_OGRENCI.OGRENCI_ID=TBL_DERSLER.OGRENCI_ID where SINIFI='+#39+DBLookupComboBox3.text+#39+' AND DERS_KATILIM='+#39+DBLookupComboBox4.text+#39+' ORDER BY KURS_NO ASC ');
IBQuery5.open;
FORM9.QRLabel4.Caption:=inttostr(IBQuery5.Fields[0].AsInteger);
JOİN le çektiğim bu şartlardaki kayıt sayısını arıyorum yapamadım from yerine count ifadesi denedim olmadı bu koşuldaki kayıt sayısını nasıl alabiliriz.
bir ikinci ilave sorumda TBL_OGRENCI.KALAN bölümündeki KALAN alanı desimal (para alanı) raporlama sonunda buradan gelen veriler raporda nasıl desimal gösterilir örneğin benim girdiğim değer 1.230,45 TL ama bu raporda 1230,45 olarak gözüküyor (1.230,45 TL gözükmesini istiyorum) bunu nasıl düzenliyoruz.