IBEXpert'te ServerName Sorunu
-
- Üye
IBEXpert'te ServerName Sorunu
IBExpert'te çok kullanıcılı tablolar oluşturmak istiyorum.Server Kısmına Remote ve ServerName kısmına ana makinanın IP adresini yazmam gerekiyor.Ben bu ServerName kısmına kendi bilgisayarımın IP adresini mi yazacağım.Eğer öyleyse program başka bir bilgisayara kurulduğunda IP adresi farklı olacağı için hata vermezmi.Bunu nasıl çözeceğim. Forumda aradım ama inanın bulamadım.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
s.a.
veritabanı hangi makinede ise o makinenin ip adresini yazmalısınız.
programı başka makineye yükleseniz bile ana makinenin ipsi yazdığı için sorun olmayacak.
tabi makinelerin aynı ağ içerisinde ve ana makinenin ip sinin sabit olması lazım.
kolay gelsin.
veritabanı hangi makinede ise o makinenin ip adresini yazmalısınız.
programı başka makineye yükleseniz bile ana makinenin ipsi yazdığı için sorun olmayacak.
tabi makinelerin aynı ağ içerisinde ve ana makinenin ip sinin sabit olması lazım.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
-
- Üye
aslangeri kardeşim benim anlamadığım şey şu.ServerName kısmına ben şu anki bilgisayarımın IP'sini yazdım.Peki programı sattığımda kullanıcı 3 bilgisayarla birbirine bağlı bir ağda kullanacak diyelim.O zaman ServerName'de benim şu anki bilgisayarımın IP'si yazmayacak mı?Kullanıcının anamakinasının IP'si farklı olmayacak mı?O zaman hata vermez mi?Nasıl olacak?
Teşekkürler.
Teşekkürler.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.