Freereport band

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Abrak
Üye

Freereport band

Mesaj gönderen Abrak »

üzerinde çalıştığım bir programın raporlama kısmına geldim gelmez olaydım :lol:
sonuç olarak freereport kullanmaya karar verdim (tamam tamam konuya giriyorum :) )

programdaki stringgrid deki hücre bilgilerini raporumdaki dizayn şeklinde aktarmak istiyorum bunun için hangi bandı kullanmam gerekiyor zira bunda baya band çeşitli ayrıca dizaynı yaptığım bandı stringgird satır sayısına göre artırmak istiyorum üzerindeki memolarla birlikte bunu nasıl yapabilirim..

Not: 2 gündür arama yapıyorum sonuça ulaşamadığım için başlık açtım
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

hiç cevap gelmemesi cevabı olmayan bir uygulama istediğim anlamınamı geliyor çözemedim :?
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

bende sorunun cevabını bilmiyorum ama istersen veri tabanına olayına girip string gridindeki bilgiler için bir tablo oluştur.yazdırmadan önce stringgridi tarayarak bilgileri tabloya kaydet.tablodaki bilgileri yazdırmak stringgride göre daha kolay veya paran varsa tmsstringgrid gibi bileşenlerin kendi yazdırma bileşenleri mevcut bunlarıda kullanabilirsin.
Abrak
Üye

Mesaj gönderen Abrak »

serkan yazdı:bende sorunun cevabını bilmiyorum ama istersen veri tabanına olayına girip string gridindeki bilgiler için bir tablo oluştur.yazdırmadan önce stringgridi tarayarak bilgileri tabloya kaydet.tablodaki bilgileri yazdırmak stringgride göre daha kolay veya paran varsa tmsstringgrid gibi bileşenlerin kendi yazdırma bileşenleri mevcut bunlarıda kullanabilirsin.
tmsstringgird kullannarak bilgileri veritabanından alıyorum fakat tmsstringgirdin bazı özelliklerinden faydalanarak sonradan chexboxla satır seçme gibi olanakları var o yüzden en son olarak stringgirdden almak istiyorum raporu ayrıca bu sorunun cevabını bulabilirsem kullanıcı dizaynda da oynama özgürlüğüne kavuşmuş olacak