QuickReport 4.0.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
QuickReport 4.0.
Arkadaşlar projemde Quick report 4.0. kullanmıştım şimdiye kadar bir sorun yoktu fakat program yazdığım yer Duel işlemcili daha hızlı çalışan bir makina alınca bizim rapor aptallaştı ve takılmaya başladı ne önerebilirsiniz rapor tool unu değiştirmekten başka ?
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Oracle ve SqlServer kullandım ama şimdi ağırlık FireBird
Gazete manşetleri
- Hocam, hangi yazıcı bileşenini kullanırsanız kullanın, çıktı için gerekli hazırlık sürecine ihtiyaç her zaman vardır. Bunun için rapor bileşenine zaman tanımanız lazım gelir. Konuyu biraz daha açayım.
- Bir veritabanından verinin alınarak Rapor nesnelerine dağıtımının yapılması için birbirinden farklı bir çok metod vardır. Her band için veritabanı ayrı ayrı sorgusu yapılarak derlenmiş sonuçlar olabilir, baskı öncesinde buna yönelik bir sorgunun yapılarak ürün tablonun sıralı olarak okunması ile de.
- Değerlendirmem odur ki, sorununuz QuickReport'da değil, veritabanı erişimindedir. Önerim ise baskı öncesinde gerekli sorgularınızı yapıp bunları silinebilir kukla bir tablo oluşturun ve QuickReport ile bu kukla tablonun çıktısını yansıtın. Hızlı ve sorunsuz bir çıktı elde edersiniz. Bilgisayar ne kadar hızlı olursa olsun işlem veritabanı erişimi kadar yavaşlıkta olacaktır.
- Bir veritabanından verinin alınarak Rapor nesnelerine dağıtımının yapılması için birbirinden farklı bir çok metod vardır. Her band için veritabanı ayrı ayrı sorgusu yapılarak derlenmiş sonuçlar olabilir, baskı öncesinde buna yönelik bir sorgunun yapılarak ürün tablonun sıralı olarak okunması ile de.
- Değerlendirmem odur ki, sorununuz QuickReport'da değil, veritabanı erişimindedir. Önerim ise baskı öncesinde gerekli sorgularınızı yapıp bunları silinebilir kukla bir tablo oluşturun ve QuickReport ile bu kukla tablonun çıktısını yansıtın. Hızlı ve sorunsuz bir çıktı elde edersiniz. Bilgisayar ne kadar hızlı olursa olsun işlem veritabanı erişimi kadar yavaşlıkta olacaktır.
Hocam bu kukla tablo oluşturmanın kulfeti daha ağır olmazmı 40000 - 50000 kayıtın tabloya eklenip silinmesinde? yada benmi anlayamadım
Teşekkür Ederim...
Teşekkür Ederim...
Gazete manşetleri
- Tablo dediysem de aynı katalog dosyasında demedim yahu,
- O kadar kaydı bir kerede yazdırmak demek ile yanlış anladığın da açıkça görülüyor ayrıca
. Tüm kayıtlarını aktarmayacaksın, sadece yazılacak olanları. Hadi öyle olsun diyelim, yine de sorun olmaz.
- Diğer yandan basit bir katalog dosyasını RunTime'da açıp buraya SELECT INTO ile 10.000 kayıt eklemek de ayrıca hiç sorun değil. Bu kukla dosya işi bitince silinir böylece sıkıntı olmaz.

- O kadar kaydı bir kerede yazdırmak demek ile yanlış anladığın da açıkça görülüyor ayrıca

- Diğer yandan basit bir katalog dosyasını RunTime'da açıp buraya SELECT INTO ile 10.000 kayıt eklemek de ayrıca hiç sorun değil. Bu kukla dosya işi bitince silinir böylece sıkıntı olmaz.
Evet anladım hocam olmazsa en son çare bunu deneyecem.
Birde bişey dikkatimi çekti TQuickRep bileşeninde Memory Limit propertsi ne işe yarıyor 250000 default bir rakam atıyor anlamadım.
Birde bişey dikkatimi çekti TQuickRep bileşeninde Memory Limit propertsi ne işe yarıyor 250000 default bir rakam atıyor anlamadım.
Gazete manşetleri
Aklıma geldide bu kukla table için MemTable kullansammı?
Gazete manşetleri
MemoryLimit denemedim bilgim yok ama Google'da dolayısı ile Quickreport'un sitesinde şunu buldum.
Ref : http://www.qusoft.com/technical.html
- Ayrıca düşündüğün MemTable olayı söylediğimden daha makul bir çözüm. Bak Quickreport bile kullanıyor ve gerekçesi de faydası da yüksek, sen neden kullanmayasın.
Ref : http://www.qusoft.com/technical.html
- Anlaşıldığı üzere, Temp dosyalar için ayrılan alan fiziksel disk alanı büyüklüğü imiş. Buna karşın PDF ve HTML export filtrelerinin kullanacağı alan için fiziksel dosya yaratılmayıp memory'den kullanıyormuş. Server tabanlı yazılımlarda avantaj sağlama amacını güdüyormuş.QuickReport Pro Version 4 yazdı: MemoryLimit property of TQRPrinterSettings allows suppression of temporary files. Only if more memory is required than set here will temporary files be created. The PDF and HTML export filters do not create any temporary files. Advantageous for server based applications.
- Ayrıca düşündüğün MemTable olayı söylediğimden daha makul bir çözüm. Bak Quickreport bile kullanıyor ve gerekçesi de faydası da yüksek, sen neden kullanmayasın.

Hocam malesef memTable dada aynı :S
Gazete manşetleri
Selam.
- Şimdi sorunuza dönelim.
- Bir de denemek babında tüm 40.000 kaydınız var diyordunuz ya yeni bir deneme QuickReport nesnesini formunuza koyun ve alanları bir çoğunu detailband'a ekleyin. projeyi Run edip Direkt yazıcıya göndermek üzere preview edin. Bakalım aynı takılmayı yapıyor mu ?
- QuickReport BeforePrint olayı biliyorsunuz tüm yazdırma işlemininin bütününden önce, AfterPrint olayı tüm yazdırma işleminden sonra olduğunu biliyoruz.
- BandBeforePrint olayı ise her bir kayıt için tekrar tekrar çalışan bir band tipi eventtir ve her kayıt için yeniden tekrarlanan bu olayda SQL sorgu yaptırıp sonucu işleme alıyorsan hatalı bir uygulamadır. Buna gönderme yapmıştım.
- Daha önce demeye çalıştığım şey ise, sorgu ve alt sorguları yapılmış halde yeni bir tablo veya sonra bahsi geçen MemTable ile ürünü elde edip, bu alt bandlarda sorgusuz sualsiz direkt yazıcıya yansıtmak idi. Bence anlaşılmadım.
- Şimdi sorunuza dönelim.
- Burada ifade edilen aptallaşma ve takılma nedir ? Preview ederken bir sayfa gösterip sonra devamı mı gelmiyor, hiç preview ekranı açılmıyor mu ? Sorgu Master Detail içeriyor mu ? vs.....@husonet yazdı:bizim rapor aptallaştı ve takılmaya başladı
- Bir de denemek babında tüm 40.000 kaydınız var diyordunuz ya yeni bir deneme QuickReport nesnesini formunuza koyun ve alanları bir çoğunu detailband'a ekleyin. projeyi Run edip Direkt yazıcıya göndermek üzere preview edin. Bakalım aynı takılmayı yapıyor mu ?
- QuickReport BeforePrint olayı biliyorsunuz tüm yazdırma işlemininin bütününden önce, AfterPrint olayı tüm yazdırma işleminden sonra olduğunu biliyoruz.
- BandBeforePrint olayı ise her bir kayıt için tekrar tekrar çalışan bir band tipi eventtir ve her kayıt için yeniden tekrarlanan bu olayda SQL sorgu yaptırıp sonucu işleme alıyorsan hatalı bir uygulamadır. Buna gönderme yapmıştım.
- Daha önce demeye çalıştığım şey ise, sorgu ve alt sorguları yapılmış halde yeni bir tablo veya sonra bahsi geçen MemTable ile ürünü elde edip, bu alt bandlarda sorgusuz sualsiz direkt yazıcıya yansıtmak idi. Bence anlaşılmadım.
hocam bu yazıcıya göndermeden preview yapınca oluyor ve sadece birtek o makinede yapıyor garip olanda bu
Gazete manşetleri
- kara_kule06
- Üye
- İletişim:
Peki hocam preview yapınca kitleniyormu yoksa hata mı veriyor. Eğer mrmarman hocamın dediğini yaptıysanz ve olmamışsa sorun bence fontlarda. Çünkü benim başıma geldi ve 4 günümü yedi.
Birde Quickreport yerine fastreport denediniz mi hiç? muhteşem bi raporlama aracı(bence).
Birde Quickreport yerine fastreport denediniz mi hiç? muhteşem bi raporlama aracı(bence).
İlim öğrenmek akıntıya karşı yüzmek gibidir. Ara verildiği zaman gerilenir...
hocam kitlenme derken program kitlenmiyor rapor belirli bir sayfaya geliyor ve duruyor olmazsa fastreport kullanacam maksat fazla iş çıkarmasın dedik sanırım kaçış yok
Teşekkürler.

Gazete manşetleri