FireBird ve BDE,ODBC

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
palandoken
Üye

FireBird ve BDE,ODBC

Mesaj gönderen palandoken »

FireBird ile hazırlanmış programlar için BDE,ODBC gibi şeylere gerek var mı?
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.
serkan
Üye

Mesaj gönderen serkan »

Interbase sekmesindeki bileşenleri(IBTable,IBquery,v.s) bunları kullandıysan(bence bunları kullan) sadece firebirdün karşı tarafta kurulu olması yeterli.Ama firebirde BDE ve ADO sekmesindeki bileşenlerlede ulaşmak biraz zahmetlide olsa mümkün eğer bunları kullanırsan.o zaman bde veya odbc driver yüklemen gerekebilir.benim tafsiyem kesinlikle interbase sekmesindeki bileşenleri kullanarak firebird ile program yazman.bunun bana göre tek dezavantajı ise ilerde programı başka bir veritabanı ile devam etmeyi düşünürsen tüm dataset,database,trancastion komutlarını ve bileşenlerini değiştirmen lazım yani ilerde pat diye bu prgramı MS-SQL veya MYSQL ile götüreyim dersen otur yeniden yaz daha iyi.kolay gelsin.
palandoken
Üye

Mesaj gönderen palandoken »

Sayenizde bu FireBird'ü yavaş yavaş anlamaya başladım.
Teşekkürler.
akıllanma , aklını başına toplama , toparlanma , kendisini derleme bu dünyaya ait bir vazife.
ahirette nasıl olsa aklın başına gelecek.