merhaba arkadaşlar
Query de SQL özelliğine
Select custno AS CNo, company As Sirket from customer şeklinde yazılan deyim sonucu
kod olarak Edit1.text:= Query1.fieldbyname('custno').text; yazdığımda hata veriyor
Edit1.text:= Query1.fieldbyname('CNo').text dersem oluyor
ama benim yazacağım programda CNo kullanıcı tarafından MusteriNo gibi yada başka bir şekilde degiştirilebilecek ama ben
Edit1.text e orjinal adı Custno olduğu için seçili iken içerdiği mevcut değeri aktarmak istiyorum. ama bir türlü başaramadım.
gridde seçtiriyorum. ayrıca gridde sutün sırasıda kullanıcı tarafından değiştirilebilecek yani item index gibi özellikler de olmuyor tek çare bence tablenin orjinal adından eşleştirmek ama o nasıl bilmiyorum
yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Query fieldname ve origin yardım lütfen
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
-
- Üye
edit1.text := query1['custno']; yu dene.
Eğer custno sayısal bir alan ise duruma göre
edit1.text := inttostr(query1['custno']); yada floattostr(...) yi deneyebilirsin.
Ha birde eğer custno nun değeri null ise onuda kabul etmez
o yüzden önce
if query1['custno'] = null then diye bir kontrol koyup işlem yapabilirsin.
Eğer custno sayısal bir alan ise duruma göre
edit1.text := inttostr(query1['custno']); yada floattostr(...) yi deneyebilirsin.
Ha birde eğer custno nun değeri null ise onuda kabul etmez
o yüzden önce
if query1['custno'] = null then diye bir kontrol koyup işlem yapabilirsin.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: Query fieldname ve origin yardım lütfen
Mrb; custno AS CNo, dedikten sonra geçmiş olsun, artık alanımızın adı CNo, dur. Custno değildir. Burada benim anladığıma göre Grid'lerde veya benzeri şekilde başlık bilgisini değiştirmek. Bunun daha uygun bir yolu zaten var. Alanın DisplayLabel özelliği bu işlevi sunmaktadır. Mesela yukarıdaki sorgu Select custno, company from customer şeklinde yazılıp sorgu açıldıktan sonraBLuE_ALoNE yazdı:Select custno AS CNo, company As Sirket from customer şeklinde yazılan deyim sonucu
kod olarak Edit1.text:= Query1.fieldbyname('custno').text; yazdığımda hata veriyor
Edit1.text:= Query1.fieldbyname('CNo').text dersem oluyor
Kod: Tümünü seç
Query1.FieldByName('custno').DisplayLabel:='Müşteri No';
Query1.FieldByName('company').DisplayLabel:='Şirket';
En son sabanakman tarafından 13 Kas 2006 10:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Üye
Yardımcı Olmaya Çalışanlara teşekkürler
arkadaşlar yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim. sorunu başka bir yolla çözdüm.
nasıl çözdüm derseniz şu şekilde
Kodu alanına bağlı dbeditin Querysine şunu yazdım
birçok table yapısında IDNO, yani anahtar alan vardır.
bende Select TOP 1 * From Customer Where IdNo =
eger yazdım
kod olarak Deger paramatresine ikinci formunda Gridi bağladığım Querynin seçili kayıtta odaklandığı IDNO yu eşitledim. bu sayede başlık ne olursa olsun bir filtre oluştu ve kayıt sayısı 1 iken ki IDNO her zaman farklı bir değer almak zorundadır.
sonuçta Gridin başlığı ne olursa olsun seçili kayıtın Dbeditin içine almayı başardım. tekrar teşekkür ederim. esnek bir program yazmak ve kullanıcıya alternatif sunmaya çalışmak gerçekten zormuş. ama bence değiyor. Kolay Gele...
nasıl çözdüm derseniz şu şekilde
Kodu alanına bağlı dbeditin Querysine şunu yazdım
birçok table yapısında IDNO, yani anahtar alan vardır.
bende Select TOP 1 * From Customer Where IdNo =

kod olarak Deger paramatresine ikinci formunda Gridi bağladığım Querynin seçili kayıtta odaklandığı IDNO yu eşitledim. bu sayede başlık ne olursa olsun bir filtre oluştu ve kayıt sayısı 1 iken ki IDNO her zaman farklı bir değer almak zorundadır.
sonuçta Gridin başlığı ne olursa olsun seçili kayıtın Dbeditin içine almayı başardım. tekrar teşekkür ederim. esnek bir program yazmak ve kullanıcıya alternatif sunmaya çalışmak gerçekten zormuş. ama bence değiyor. Kolay Gele...