Arkadaşlar Aklıma takılan bir olay var.
FireBird oluşturmuş olduğum tablodaki PrimaryKey olarak oluşturduğum alanı IBDataSet'in Database Editor olayında Tablonun Primary Key'ini seçtirtme seceneğini tıkladığım zaman seçmiyor. Bu normalmi yoksa eksik yapmış olduğum birşey olabilirmi. Tablolarımı ve veritabanımı IBExpert programı ile oluşturdum.
Kayıt işlemlerinde herhangi bir problemle şimdilik karşılaşmıyorum!
Teşekkür Ederim.
Fireberd Primary Key
Fireberd Primary Key
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Hocam Merhaba
İyi Akşamlar
Kod: Tümünü seç
/******************************************************************************/
/**** Generated by IBExpert 2.25.2004 23:08:03 ****/
/******************************************************************************/
SET SQL DIALECT 3;
SET NAMES WIN1254;
/**** Tables ****/
CREATE TABLE CARIKART (
CARIKOD VARCHAR(15) COLLATE PXW_TURK,
CARIUNVAN VARCHAR(50) COLLATE PXW_TURK,
ADRES1 VARCHAR(50) COLLATE PXW_TURK,
ADRES2 VARCHAR(50) COLLATE PXW_TURK,
ULKE VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
SEHIR VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
POSTAKODU VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
ILGILI VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
OZELKOD VARCHAR(4) COLLATE PXW_TURK,
TELEFON1 VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
TELEFON2 VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
FAX VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
MAIL VARCHAR(20) COLLATE PXW_TURK,
WEB VARCHAR(30) COLLATE PXW_TURK,
VERGIDAIRESI VARCHAR(15) COLLATE PXW_TURK,
VERGINUMARASI VARCHAR(15) COLLATE PXW_TURK,
BORC FLOAT,
ALACAK FLOAT,
ID ID NOT NULL
);
/**** Primary Keys ****/
ALTER TABLE CARIKART ADD CONSTRAINT PK_CARIKART PRIMARY KEY (ID);
/**** Privileges ****/
Gazete manşetleri
Selamlar,
Husonet ben soruyu anlayamadım. Yapmak istediğin şey nedir ve ne amaçla yapıyorsun? Yani PrimaryKey'i neden seçeceksin? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Kim kimdir nedir o ne bu ne şu ne ?...
Kolay Gelsin.
Husonet ben soruyu anlayamadım. Yapmak istediğin şey nedir ve ne amaçla yapıyorsun? Yani PrimaryKey'i neden seçeceksin? Yoksa ben mi yanlış anlıyorum. Kim kimdir nedir o ne bu ne şu ne ?...

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Hocam benim yapmak istediğim olay

Resimdeki olaydı anladığım kadarıyla da IBExpert ile oluşturulan primary key'ler Yukarıdaki gibi Select Primary Key butonuna basılınca PrimaryKey2i seçmiyor. Kodla oluşturulan primaryKey lerde problem olmuyor aklıma takıldığı için sormuştum. Yaptığım işlerde şimdilik bir problem yok.
İlginiz İçin Hocam Teşekkür Ederim.
İyi Çalışmalar.

Resimdeki olaydı anladığım kadarıyla da IBExpert ile oluşturulan primary key'ler Yukarıdaki gibi Select Primary Key butonuna basılınca PrimaryKey2i seçmiyor. Kodla oluşturulan primaryKey lerde problem olmuyor aklıma takıldığı için sormuştum. Yaptığım işlerde şimdilik bir problem yok.
İlginiz İçin Hocam Teşekkür Ederim.
İyi Çalışmalar.
Gazete manşetleri
Bir kaç tavsiyede bulunayım.
Domain kullanın. Domain isimlerine dikkat edin Herhangi bir table ın kolan adıyla çakışmasın.Ben DoMainleri DM_xxx ile başlatıyorum
yazdığın kod da
"ID ID NOT NULL " ID kolon adımı ? domain mi ?? bunlara dikkat edin
karşılaştığın hataya gelince, evet. o bug var IBX içinde. Bende 1x den 1.5 a geçince başıma geldiğini düşündüm, ama bundan kesin emin değilim yani versiyon değişikliğimidir bilmiyorum. IBX kodunu inceledim. az üçkağıt yapmışlar
runtime da bir IBTable create edip bunun indexdef inden primary key e bakıyor
IB Tbale da eğer primarykey 2 alan ise bunu alamıyor.
Foruma bakarsan bende primarykey leri nasıl bulabilirim, diye bir soru yazmıştım. bana buda replicaiton için lazım olmuştu. Çözüm IBX in update ini beklemek maalesef. O zamana kadar kendin el ile seçiceksin
Kolay gele
Domain kullanın. Domain isimlerine dikkat edin Herhangi bir table ın kolan adıyla çakışmasın.Ben DoMainleri DM_xxx ile başlatıyorum
yazdığın kod da
"ID ID NOT NULL " ID kolon adımı ? domain mi ?? bunlara dikkat edin
karşılaştığın hataya gelince, evet. o bug var IBX içinde. Bende 1x den 1.5 a geçince başıma geldiğini düşündüm, ama bundan kesin emin değilim yani versiyon değişikliğimidir bilmiyorum. IBX kodunu inceledim. az üçkağıt yapmışlar

Foruma bakarsan bende primarykey leri nasıl bulabilirim, diye bir soru yazmıştım. bana buda replicaiton için lazım olmuştu. Çözüm IBX in update ini beklemek maalesef. O zamana kadar kendin el ile seçiceksin
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5
Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!
Hocam Mesajınızı yeni gördüm
Aydınlatıcı Fikirleriniz İçin Teşekkür Ederim.
İyi Akşamlar.

Aydınlatıcı Fikirleriniz İçin Teşekkür Ederim.
İyi Akşamlar.
Gazete manşetleri