arkadaslar büyük ihtimalle aradıgım şey vardır.
burda olmayan sey yoq zaten ama bulamadım.
çünkü anahtar kelimem ne olmalı b fikrim yoq.
bir internette alanım var ve domainim var ben bilgisayardan bu internet adresindeki database e baglanıcak ve ordaki databasede arama yapacagım. Nasıl baglanıcamı bilmiyorum.Daha önce C++ ile serv/client uygulaması yapmıstım ama bu biras farklı henüz nasıl baglanacagım hakkında bi fikrim yok.
hangi nesnelerle yapablirim.Ne methodu kullanmam gerekiyor?
connect
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Hangi veritabanı olduğunu yazarsan daha çok yardımcı olabiliriz. Forumda Fİrebird için ağ üzerindeki bir veritabanına nasıl bağlanılır cevabını bulabilirsin 
Bir kaçı;
viewtopic.php?t=13738
viewtopic.php?t=5614

Bir kaçı;
viewtopic.php?t=13738
viewtopic.php?t=5614
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
pardon ya ben yazdım sanıyordum
mysql e baglantı kuracagım
bide sey duydum buna database in bulundug yerden izin vermek filan gerekiyormus oyle bi ayar neler gerekiyor.
birde firebird dediniz firebird le baglantı kurduktan sonra exe yi firebird olmayan bi bilgisayara attıktan sonrada exe calısrmı ben kodla yapsam daha saglıklı olur diye düşünüyordum
mysql e baglantı kuracagım
bide sey duydum buna database in bulundug yerden izin vermek filan gerekiyormus oyle bi ayar neler gerekiyor.
birde firebird dediniz firebird le baglantı kurduktan sonra exe yi firebird olmayan bi bilgisayara attıktan sonrada exe calısrmı ben kodla yapsam daha saglıklı olur diye düşünüyordum
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda 

-
- Üye
Önce hosting hizmeti veren firmanın size veritabanı bağlantısı için izin vermesi gerekiyor. (örnek bluehost ta yok. Servergrid de var) Onun dışında bir izin yok. Zaten kul.adı ve şifresi sizde var.
Daha sonra size uzak veritabanı bağlantısı için ip adresi yada domain adresi verecekler. Sonra kullanıcı adı ve şifrenizle bağlanabilirsiniz.
Daha sonra size uzak veritabanı bağlantısı için ip adresi yada domain adresi verecekler. Sonra kullanıcı adı ve şifrenizle bağlanabilirsiniz.
ya oylede ben nesnesiz yapamıyorum :S
odbc den bag kurdum görüyo delphi ile baglantı yaptım fakat bu exe yi baska bile atınca calısrımı odbc olmadan yada odbc den vt yi gostermeden odbc nasıl calısır tam bilmiyomda :S
çalışmazsa kodla bag nasıl kurarım nesne kullanamdan
odbc den bag kurdum görüyo delphi ile baglantı yaptım fakat bu exe yi baska bile atınca calısrımı odbc olmadan yada odbc den vt yi gostermeden odbc nasıl calısır tam bilmiyomda :S
çalışmazsa kodla bag nasıl kurarım nesne kullanamdan
Yardıma İhtiyacım var galiba TAM burda