Fast Report 'un Preview ekranında yazdırıldığı nasıl anlaşı.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
mero
Üye

Fast Report 'un Preview ekranında yazdırıldığı nasıl anlaşı.

Mesaj gönderen mero »

S.A arkdaşlar
Forumda vardır diye düşünyordum ama bulamadım. Fast Repot 3.0 kullanmaya yeni başladım. (D7)

Faturalar ve irsaliyeler yazdırılırken önce Preview ekranını açtırıyorum daha sonra kullanıcı istediği yazıcıdan veya direk olarak yazdırıyor. Fatura veya irsaliye numarısını kullanıcı dökümanı yazıcıya gönderdikten sonra arttırmak istiyorum ama beceremedim.

FrxReport un BeforePrint ve AfterPrint olaylarına yazdığım kodlar Preview ekranın açılırken çalışıyor.
FrxReport un Designın daki Page in BeforePrint ve AfterPrint leride Preview yaparken çalışıyor.

Kullanıcı Preview ekranındayken yazıcıya belgeyi gönderip göndermediğini nasıl anlarım?
ikut

Mesaj gönderen ikut »

Fr için kendin bir preview formu dizayn etmek çok zor değildir. en fazla yarım saatini alır. bir forma preview ve butonları koy. butonlarada zoom vs kodları bağla. yazdır düğmesinede istediğin işlemleri yerleştir oldu bitti.
mero
Üye

Mesaj gönderen mero »

Aslında karıştırırken FrxPreview componentini gördüm aklımdanda geçti ama gözüm korktu. Zaten hali hazırda bir Prieview var iki satır kod ile yazdırıldığını anlarım diye foruma yöneldim ama bulamadım.

Ben 1 saatede razıyım problem değil ama merak ettim. Preview ekranından yazdırıldığını anlayabilirmiyiz?
ikut

Mesaj gönderen ikut »

valla benim kendi yaptığım form hem daha renkli göz alıcı hem daha işlevsel. bunuda merak etmedim değil ama FR nin sourclarını kurcalaman gerek sanırım. ve bence bu mantıklı bir çözüm olmaz. yada reportun afterprint vs bir olayı olacaktı sanırım