coreide paketini nasıl bulabilirim.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

coreide paketini nasıl bulabilirim.

Mesaj gönderen aslangeri »

S.A. arkadaşlar.
Önceden hazırladığım bir programı bpl dosyalarına bölüyorum. Oluşturduğum bpl dosyasına Unitin birini ekleyince (ki bu ünitte provizyon işlemleri için xsbuilds -yada öyle bişey- bir üniti açıyorum) dclsoap paketininde gerekli paketler listesine atıyor. ancak derleme işlemine geçtiği zaman
required package coreide not found
şeklinde bir mesaj veriyor.
şimdilik o üniti projeden çıkarttım ancak bu sıkıntının sebebi hikmeti ne olabilir.
sistemi tarattırdım coreide60.bpl var. ancan coreide yok. project managerde coreide nin üzerine çift tıklayınca bir paket açıyor. derlemeye kalktığım zaman bu sistem tarafından oluşturulan bir dosya önce kaydetmelisiniz diyor. kaydederkende başka bir isim vermemi istiyor.
çözüm olarak ne önerebilirsiniz arkadaşlar.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
sabanakman
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sabanakman »

Mrb; projende kullandığın bileşenler yüzünden olabilir. Benimde başıma gelmişti bir ara ama çözümü ara ki bulasın :). Bunu da sadece {$IMPLICITBUILD ON} ayarı yaparak düzeltmiştim (ne alakası varsa :x). Canım çok yanmıştı o aralar. Tam hatırlayamıyorum ON değil OFF da olabilir ama ben buradan düzeltmiştim. İnşallah senin içinde çözüm bir an önce gerçekleşir :).
Şaban Şahin AKMAN