sorgulatmalrda diğer forma geçerken alttaki form gözüküyo

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ecem
Üye

sorgulatmalrda diğer forma geçerken alttaki form gözüküyo

Mesaj gönderen ecem »

Kod: Tümünü seç

procedure TForm4.Image2Click(Sender: TObject);
begin

form1.adoquery2.Close;
 form1.adoquery2.SQL.Clear;
  form1.adoquery2.SQL.Add('select * from urun5 where marka='+QuotedStr(ComboBox1.Text));
 form1.adoquery2.Open;

form1.Show;

end;
arkadaşlar slm şimdi bu sorgulatmda form1.show; diye diğer forma geçiyo ya alttaki form gözüküyo üst üste gibi duruyo alttaki formun kapanmsını istiyorum bunun için ne yapcam teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Alttaki form kapatılmazsa görünür tabii...

adoquery2 Form1'de ve siz Form4 olduğunuza göre şunu sorayım.

- Form1 kapalı mı ? yoksa açık ve arkada mı ? (Önceki mesajlarından çıkarım yaparak sordum bu soruyu)

- Form1 açık ve arkada ise aşağıdaki gibi basit bir işlem sizi bekliyor. Form4'ü close etmek yani.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm4.Image2Click(Sender: TObject);
begin
  With form1 do begin
    adoquery2.Close;
    adoquery2.SQL.Clear;
    adoquery2.SQL.Add('select * from urun5 where marka='+QuotedStr(ComboBox1.Text));
    adoquery2.Open;
  end; // With
  Form4.Close;
end;
Resim
Resim ....Resim
ecem
Üye

Mesaj gönderen ecem »

bu dediğinizi ben denedim yalnız
attaki form gözükmüyo tamam ama tekrarform4 geri döndüğüm zaman bu kez comboboxın içindeki veriler gözükmüyo
form4.close;
kaldırınca gözüküyo bunu nasıl çözücem birisi tamam oluyo başka bi sorun çıkıyo
Kullanıcı avatarı
conari
Üye

Mesaj gönderen conari »

form4 open active veya create edilişinde yaptığınız işlemleri bu işlem eventine ekleyin.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..
ResimResim
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Show yerine ShowModal kullanın. Önceliklerinizi buna göre belirleyin...
- Aynı formda görünmesi gereken Combobox bilgisi her iki formda da olması gerekiyorsa, iki tane kullanıp, işlemden önce ikisini senkronlayın..
Resim
Resim ....Resim
ecem
Üye

Mesaj gönderen ecem »

arkadaşlar aferdersiniz ama biraz daha açıklayıcı olursanız daha çabuk hallederim söylediklerinizi uygulayamıyorum mesela senkronlayın ne demek nasıl uygulanır blgim yok teşekkürler artı kusura bakmayın
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

- ComboBox'lar senkronu demek ile senkron kelimesinin ne manaya geldiğini terminolojik olarak irdeleyelim.

- ComboBox1 ile ComboBox2 açılır birer liste kutusudur. Her ikisinde de aynı elemanların olması gerektiğini varsayarsak, ilk olarak yapılacak şey her ikisinin de referans olarak kabul edilecek bir diğer ile eşit sayıda ve sırada olmasını sağlamaktır.

- Sonra da birinden hangi elemanı seçilmiş ise, diğerinin de aynı sıralı elemanının seçilmesini sağlamak gerekir. Bu duruma senkron olması denir.
@ecem yazdı:arkadaşlar aferdersiniz ama biraz daha açıklayıcı olursanız daha çabuk hallederim söylediklerinizi uygulayamıyorum
- Cevaplarımız; sorularınız kadar açıktır. :oops:

- Bize sorarken kullanacağınız deatyları kullanmayıp, biz kendi kendimize olası detayları üretiyoruz, doğru teit ise kendimizi şanslı hissediyoruz. Bu böyle olmamalı.

- Sorunuzu sorarken şunu ugulayın.. Sizin sorunuzdan yola çıkarak yazıyorum. Bu başlığı okuyan başkaları için farklı olabilir.
@ecem yazdı:arkadaşlar slm şimdi bu sorgulatmda form1.show; diye diğer forma geçiyo ya alttaki form gözüküyo üst üste gibi duruyo alttaki formun kapanmsını istiyorum bunun için ne yapcam teşekkürler
- Birden fazla formum var, ana formumun adı Form1. Diğerleri Form2, Form3, Form4 gidiyor.

- Form1'de veritabanı sorgusu yapıyorum ve de sonuçları bir DBGrid'de gösteriyorum. Aynı formda bir ComboBox mevcut. Bana şu-şu-şu alanın bilgilerini gösteriyor.

- Form4 diye başka bir formum var. Bunu Buttonxxx ile açtırıp bazı sorgular için kullanıcının seçim yapmasını sağlıyorum. Burada da bir ComboBox var ki, seçtiğim kritere göre sorgu şekilleniyor.

- Form4'de seçim yaptığımda fomun kapanmasını ve Form1'deki DBGrid'de güncel sorgunun kullanıcıya yansıtılmasını istiyorum. Her iki formdaki ComboBox'lar ise aynı seçeneği göstermeli.

- Hem Form1 ve Form4 üst üste görünmesin hem de her ki formdaki ComboBox'lar aynı seçili kriteri göstersin. Ne yapmalıyım ?

------------------------------------------------------------------------

Sorunuz bu şekilde açıklayıcı olmazsa çözüm üretemeyiz. Şimdi mesajımın başına dönelim. Tespitimiz doğru ve kendimizi mutlu mu hissedelim yoksa mutsuz mu ? Açıklık her iki taraflı olur.
Resim
Resim ....Resim
ecem
Üye

Mesaj gönderen ecem »

elimden geldiği kadar açık yazmaya çaılışıyorum soru sorma şeklimin çok açık olmadığının farkındayım düzeltmeye çalışıyroum artı o dediğiniz senkronlama olayıda şuan mevcut old düşünüyorum çünkü form4.close;
yazdığım zaman bu şekilde oluyo ama form4.close; pasifleştirince comboboxlar formlarda gayet güzel çalışıyo anlatabilmişimdir inş.ama işte formlardaki üst üste durma sorunu çözülmüyo siz bana project bölümünden create ediliyomuş ya adım adım anlatabilirmisiniz.
Kullanıcı avatarı
nitro
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen nitro »

bence böyle bir anlaşılması zor durum olduğu zaman ekranın videosunu çekip, sıkıştırıp, paylaşım sitelerinden birine atın. böylece durum hemen anlaşılır.
ekran videosunu çekmek için camstudio isimli programı tavsiye ederim.
google'da arttırırsanız, resmi sitesinden demo sürümünü indirip kullanabilirsiniz.
saygılarımla