Merhaba,
Firebird ve interbase üzerine clientlarda update işlemi için epey yazı buldum fakat benim sorunum sql serverda bir kullanıcı kayıt girince diğer kullanıcı kaydı göremiyor , taaki tablonun connectionunu kapatıp açana kadar, interbase de olduğu gibi sql server componentlerinde de transaction gibi bişiyler mi kullanacağız, trigger kullanmadan yapan varsa bilgi verebilirse sevinirim. görüşmek üzere.
SQL SERVER UPDATE SORUNU
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Merhaba; eğer ado bileşenleri kullanıyorsan Requery; metodunu kullanırsan kayıtların güncellenir. Başka bir DataSet bileşeni kullanıyorsan da tabloyu Refresh yap. Refresh olmazsa da o zaman önce Close sonra Open metotlarını çalıştır. Kolay gelsin.
Şaban Şahin AKMAN
şaban hocam slm,
ADO bileşenlerini kullanıyorum. ADOTABLE, componenti refresh yapınca hata veriyor, db navigator ile ekleyip kaydediyorum, fakat çalışmakta olan diğer pc den çağırınca eski hali geliyor. tabloyu close,open ile bilgiler geliyor ok orada sorun yok ama, her defasında close open yapmak hem sistemi hemde programı ağırlaştırıyor. kapatıp açmadan nasıl yapabiliriz acaba ?
ADO bileşenlerini kullanıyorum. ADOTABLE, componenti refresh yapınca hata veriyor, db navigator ile ekleyip kaydediyorum, fakat çalışmakta olan diğer pc den çağırınca eski hali geliyor. tabloyu close,open ile bilgiler geliyor ok orada sorun yok ama, her defasında close open yapmak hem sistemi hemde programı ağırlaştırıyor. kapatıp açmadan nasıl yapabiliriz acaba ?
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Cevabımın başında belirtmiştim herhalde dikkatinden kaçmış.
Kod: Tümünü seç
AdoTable1.Requery;
Şaban Şahin AKMAN