Merhaba
Master bir formdan kayıtların listelendiği formdan bu özellikteki formlar inherit edip kullanıyorum. Ama bazen bu formlarımda bulunan gridlerin datasource özelliği kendiliğinden kayboluyor. Gridler ehlibtir.
saygılar
Datasource özelliği kayboluyor.
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba,
Datasource'u başka bir formdan kullanıyorsanız ve o forum açık değilse siliniyor. Örnek veriyim : Form1 ve Datamodule1 formların var, Form1'deki gride Datamodule1'den bir datasource kullandın. Projende form1 açıkken ve datamodule1 kapalı iken kaydetme yaparsan, datasource özelliği uçabiliyor.
1. Ya her seferinde önce datasource'un olduğu forumu, sonra diğer forumu açacaksın.
2. Ya da formun OnCreate kısmına :
dbGrid1.Datasource := Datamodule1.Datasource1;
gibi yazacaksın.
Kolay gelsin.
Datasource'u başka bir formdan kullanıyorsanız ve o forum açık değilse siliniyor. Örnek veriyim : Form1 ve Datamodule1 formların var, Form1'deki gride Datamodule1'den bir datasource kullandın. Projende form1 açıkken ve datamodule1 kapalı iken kaydetme yaparsan, datasource özelliği uçabiliyor.
1. Ya her seferinde önce datasource'un olduğu forumu, sonra diğer forumu açacaksın.
gibi yazacaksın.
Kolay gelsin.
Datamodule açık değilken datasorce listesi gelmiyordu bunu farkettim ama dediğin olayı ilk kez duyuyorum. Çok ilginç ama ya.mussimsek yazdı:Merhaba,
gibi yazacaksın.
Kolay gelsin.
Sağolasın...