Datasource özelliği kayboluyor.

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
ikut

Datasource özelliği kayboluyor.

Mesaj gönderen ikut »

Merhaba

Master bir formdan kayıtların listelendiği formdan bu özellikteki formlar inherit edip kullanıyorum. Ama bazen bu formlarımda bulunan gridlerin datasource özelliği kendiliğinden kayboluyor. Gridler ehlibtir.

saygılar
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

Datasource'u başka bir formdan kullanıyorsanız ve o forum açık değilse siliniyor. Örnek veriyim : Form1 ve Datamodule1 formların var, Form1'deki gride Datamodule1'den bir datasource kullandın. Projende form1 açıkken ve datamodule1 kapalı iken kaydetme yaparsan, datasource özelliği uçabiliyor.

1. Ya her seferinde önce datasource'un olduğu forumu, sonra diğer forumu açacaksın.

2. Ya da formun OnCreate kısmına :

dbGrid1.Datasource := Datamodule1.Datasource1;

gibi yazacaksın.

Kolay gelsin.
ikut

Mesaj gönderen ikut »

mussimsek yazdı:Merhaba,

Datasource'u başka bir formdan kullanıyorsanız ve o forum açık değilse siliniyor. Örnek veriyim : Form1 ve Datamodule1 formların var, Form1'deki gride Datamodule1'den bir datasource kullandın. Projende form1 açıkken ve datamodule1 kapalı iken kaydetme yaparsan, datasource özelliği uçabiliyor.

1. Ya her seferinde önce datasource'un olduğu forumu, sonra diğer forumu açacaksın.

2. Ya da formun OnCreate kısmına :

dbGrid1.Datasource := Datamodule1.Datasource1;

gibi yazacaksın.

Kolay gelsin.
Datamodule açık değilken datasorce listesi gelmiyordu bunu farkettim ama dediğin olayı ilk kez duyuyorum. Çok ilginç ama ya.

Sağolasın...