Merhaba ,
1.
Ado Bileşenleri ile çalışırken kullandığım Gridin Title sine tıklayarak yapılan sort kodunu IBQuery e göre düzenlemeye çalıştım ama başaramadım.. Firebird kullanıyorum ve datalarımı IBQuery e bağlı bir DbGrid ile listelettiriyorum.. DBGrid de Title ye tıklayarak sıralama-sort yapmak istiyorum..
2.
Firebird de Yazdığım program internet üzerinden kullanılan (çoklu kullanıcı) veri girişleri yapılan basit bir program.Kullanıcı isim ve şifrelerini ayrı bir tabloda tuttum.. Datalar da olan değişiklikleri ana programımda Triger sayesinde anında görebiliyorum ama, hangi kullanıcıların sisteme giriş yapıp yapmadığını- yada bağlandıklarını nasıl görebilirim.. triger le yine bir mesaj verrdirtebilirmiyiz diyeceğim ama kullanıcı tablosunda bir değişiklik vs olmuyor ki ? Bir fikir verirseniz sevinirim..
Teşekkürler
IBQuery e Bağlı Grdde TitleClick ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Merhaba
Sort özelliği Ado ya ait bir özellik IB de bunu kullanamazsınız.
Bunun için Tıklanan title in index nosunu alıp,
queryi kapatıp, O index e ait alanı Query e ekleyip sonra asc veya desc ekleyerek queryi tekrar open demeniz lazım.
-------
Kullanıcı Tablona bir veya daha fazla alan ekleyip
Login ,Login tarihi, Son login gibi
bu alanlara girişte ve çıkışta bilgi yazarak takip edersin
Kolay gelsin.
Sort özelliği Ado ya ait bir özellik IB de bunu kullanamazsınız.
Bunun için Tıklanan title in index nosunu alıp,
queryi kapatıp, O index e ait alanı Query e ekleyip sonra asc veya desc ekleyerek queryi tekrar open demeniz lazım.
-------
Kullanıcı Tablona bir veya daha fazla alan ekleyip
Login ,Login tarihi, Son login gibi
bu alanlara girişte ve çıkışta bilgi yazarak takip edersin
Kolay gelsin.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..