Qunatum db grid içerisinde çeşitli kolonlar kullanıyorum. Grid sql query ile bağlı ve query nesenemin request live değeri true. (Sanırım sorun buradan çıkıyor)
1- Grid üzerindeki bir kayıt satırında iken bulunduğum hücrenin içinde bir değer var ve ben bu değeri değiştirdiğimde hem önceki haline hem de değiştikten sonraki haline ulaşmak istiyorum. Alanın adının cins olduğunu varsayarsak HareketGridTabloCins.EditValue ile bu alandaki bilgiyi okuyabiliyorum. Ancak alanım LookupComboBox türünde ve event olarak
Onchange
OnEditValueChange
OnValidate ve birkaç event daha içeriyor.
Esas sorun burada başlıyor. Her üç event içinde de yazdığım kod aynı şekilde çalışıyor. Sadece on validate de alandan çıkılıp bir sonraki alana geçince tetikleniyor ve hepsinde de HareketGridTabloCins.EditValue için önceki değeri okuyorum. Halbuki ben seçtiğim yeni değeri okumak istiyorum.
Bunu elde etmek için bir yöntem buldum. Bir sonraki alana HareketGridTabloMiktar.Focused:=True; diyerek geçiyorum ve sonra önceki hücrenin değerini HareketGridTabloCins.EditValue ile okuyorum. Burada geçici bir çözüm buldum bu şekilde yeni değeri elde edibiliyorum.
Ancak LookupComboBox harici bir alan da bu işe yaramıyor. Örneğin CurrencyEdit türü bir alanda bu işlemi yaptığımda alanın değeri eski haline geri dönüyor ve yazdığım sayı bir sonraki alanı focusladığımda kayboluyor.
Özetleyecek olursam;
Devexpres gridi üzerinde bir kaydı temsil eden (request live bir query ile veritabanına bağlanmış) satır üzerinde her hücreye göre bir sonraki hücre değeri üzerinde hesaplama yaptırmam gerekiyor bunun için hangi event ile ne şekilde bir kod kullanabilirim?
(Bu işlemler table ile oluyor idi. Query kullanmam sonucunda sıkıntılar başladı. Query için cached update kullandığımda veya update object kullanıp request live false yaptığımda sıkıntı olmuyor ama özellikle request live true ile çalışmam gerekiyor)
Quantumgrid 5.12 kullanıyorum belirtmeyi unutmuşum
İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Quantumgrid dbgrid event yardımı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!