var
i : Integer;
begin
try
i := strtoint(edit1.text);
ShowMessage(inttostr(i));
except
end;
end;
fakat sorum şu: try....except - Delphi 10 Lite v3.0 kullandığımda delphi hata mesajı vermiyor. fakat
Delphi 7 de kullanıdığımda hiç bir işe yaramıyor yani gene hata message
alıyorum. neden acaba ?
En son yazboz tarafından 04 Oca 2007 03:57 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Tools->Debugger Options'dan Language Exceptions sekmesine geçip, Stop On Delphi Exceptions checkbox'unu temizleyin.
Fakat bunu yapmanızı önermem.
F9 ile programı debug ederken, hatayı görmeniz çok önemli diye düşünüyorum. Zaten TRY..EXCEPT alanı içinde F9 ile programı çalıştırdığınızda her zaman hata mesajı alırsınız, bu size hatanın yerini göstermek içindir. Ama programı EXE'den çalıştırırsanız TRY..EXCEPT içinde kalan kısımda meydana gelen hata yok edilir.
Tools->Debugger Options'dan Language Exceptions sekmesine geçip, Stop On Delphi Exceptions checkbox'unu temizleyin.
şu hata şeklini veriyor. ve tamama tıkladığında tekrar programa geri dönebiliyorsun. ve bunuda try....except ile yok ediliyor
fakat [Stop On Delphi Exceptions] active ise o zaman şu hata şeklini veriyor . ve tekrar programa geri dönmek için 3 işlem yapmak zorunda kalıyorum ve try...except ile bu hata giderilmiyor
bence bu iki hata mesajı iletisi aynıdır. fakat 1'ci hatayı hemen kapatabiliyorum.
genede sayın Murat DİCLE daha geniş bir açıklaması var ise bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. bizler yeni öğrenciyiz hatalarımızı baştan düzeltirsek iyi olur
Eğer Debugger tıkını kaldırırsanız, exception'ı yakaladığınız kod bloklarında bazı hataları alamayacağınız için kodunuzda hata olma şansı artacaktır.
Geliştirme aşamasında bu tıkı işaretleyerek, hataları görüntülemeye izin vermeniz menfaatinize olacaktır. Bu sayede exception handler içinde bastırılmış hatalar dahi görüntülenecek ve bundan haberdar olacaksınız.