Viewlara Ulaşamıyorum.

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye

Viewlara Ulaşamıyorum.

Mesaj gönderen armadillo »

S.A.
Arkadaşlar FB de oluşturduğum VT deki viewlara delphi ile ulaşamıyorum. Tablolara ulaşmada bir sorun yok ama viewları ne table bileşeni ile nede query ile çekemiyorum. query bilinmeyen tablo hatası veriyor. Ne yapmam gerek :?:
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Başka bir arayüzle (IBExpert gibi) View lerin olduğunu görebiliyor musun :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

IBTable ile view'ları görebilmek için seçenek var, onu açman lazım.

TableTypes.ttView := True;

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye

rsimsek yazdı:Başka bir arayüzle (IBExpert gibi) View lerin olduğunu görebiliyor musun :?:
tablo ve viewleri EMS InterBase & FireBird Manager 3 ile oluşturdum. Bu program ile görüp sorgulaya biliyorum yanlız delphide VT bileşenlerinde sadece tabloları görebiliyorum. ayrıca query ile sorgulamaya çalıştığımda böyle bir tablonun olmadığı hatasını alıyorum. eğer aktivasyon mesajı gelirse IB expert ile deneyeceğim indirebilirsem. Resmi sitesiden personel sürümü için üyelik istiyor. hala şifre mesajı gelmedi. Bildiğiniz direkt bir link varmı? IBexpert için ? ems son zamanlarda laf dinlemez oldu örneğin alan oluştururken numeric(5,1) tanımlaması yapıyorum. alan numeric(9,1) oluyor. daha önce bu şekilde davranmıyordu bir anlam veremedim. illegal olduğundanmıdır nedir? numeric(3,2) alan oluşturuyorum numeric(4,2) oluyor felan aslında arabirimine kolay alıştığım için tercih etmiştim. böyle giderse IBexpert e geçeceğim.
Kullanıcı avatarı
armadillo
Üye

mussimsek yazdı:IBTable ile view'ları görebilmek için seçenek var, onu açman lazım.

TableTypes.ttView := True;

Kolay gelsin.
teşekkürler hocam daha İB bileşenleri ile çalışmamıştım. bu cevap sorunumu çözdü. bir ustteki mesajımdaki alan tanımlama ile ilgili sorunumada tavsiyede bulunabilirmisiniz? :oops: Kolay gelsin