Muhtemelen forumda vardır ama uzunca aramama rağmen bulamadım

Kısa bir süre önce FireBird öğrenmeye başladım... Fakat fazla üzerinde duramadım. Soracağım soru acemice olucak sanırım

1. sorum: 255 karakterden çok daha fazlasını hangi alan tipiyle kaydedebiliyoruz? (ürünlerle, satıcılarla ilgili açık uçlu bilgi yazabilmek için (1000-1500 karakteri bile bulabilir) (Blob tipi olur diye yorumladım okuduklarımdan ama o da 255 karakterden fazlası olmaz dedi delphide)
(IBDataSet1.FieldByName('ALICI_BILGISI').AsString:='C:\kara kara kartallar karlı iyi tarlalara kanat kırarlar. ali ile veli bir gün kalkmışlar gitmişler.... olmuş bitmiş') şeklinde 255 karakterden çok çok uzun bişey yazdım, 255 karakterden çok olmaz dedi. AsString yazdığımdan ötürü dediğini sanıyorum, peki nasıl yaparım?
2. sorum: VERGI_NUMARASI alanı var. Aynı numara girilmesin diye unique index olarak tanımladım. Fakat bu alan isteğe bağlı olarak girilecek, yani kullanıcı istemezse bu alana hiç bişey girmicek. Ama iki tane null veya '' alan olunca unique olduğu için 'olmaz' diyo. Nasıl aşarız bunu?
Arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum. Hepinize kolay gelsin...