BitButton ve SpeedButton'da stretch gibi bir özellik yok mu?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

BitButton ve SpeedButton'da stretch gibi bir özellik yok mu?

Mesaj gönderen huseyinkucuk »

Arkadaşlar merhaba...
Şimdi ben forma BitButton'lar koydum, (sol taraflarında yazı, sağ tarafta da resim kalacak şekilde hazırladım) hazırladığım resimler ise biraz büyük geldi, dedim ki stretch=true yaparım, sığar... Bi de ne göreyim, stretch (veya onun yerine geçen) bir özellik göremedim. Belki diyeceksiniz ki; resmi küçült, baştan çiz vb. o zaman sığar... Ama şimdi ben ekran çözünürlüğüne göre de butonların boyutlarını, top ve left özelliklerini ayarlıyorum... Haliyle butonların boyutları değişçek ama içindeki resimlerin boyutları değişmicek, yani kötü gözükecek (kötü gözükebilir). Bunu nasıl yaparız, yardımcı olursanız sevinirim... Muhtemelen 3. parti bileşenler akla gelecek... Ama ben elimdekilerle yapabilir miyim, onu soruyorum... (Elimde Delphi7 Enterprise var) Şimdiden teşekkür ediyorum. Herkeze kolay gelsin...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
farklı çözünürlükler için farklı resimler kullanabilirsin.
programda kullandığın simgeleri imagelist bileşeninden çağır. çözünürlüklere göre farklı imagelistlerden resim çağırarak çözünürlüklere göre farklı resimler koyabilirsin.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

rxspeedbutton'da var
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

farklı ekran çözünürlükleri için scale yöntemini kullanın...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Arkadaşlar, cevaplarınız için teşekkür ederim...
Farklı çözünürlükte resimler kullansam olabilir... rxspeedbutton delphiyle standart gelmiyo, şimdilik uzak duruyorum...
Peki bu scale yöntemi nasıl uygulanır, onu bilmiyorum... Bu konuda ufak bir açıklama yapabilir misiniz acaba?
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Kullanıcı avatarı
huseyinkucuk
Üye
İletişim:

Arkadaşlar, konuyla direk alakalı değil belki ama, fazladan konu açmamak için buraya yazıyorum...
Şimdi yukarıdaki problemimi çözmek için image nesnesini (ki bunun strecth özelliği var) kullanarak bir buton yapmaya çalışıyorum... Bunun normal windows butonları gibi, basılınca içeriye gömülüyomuş gibi olması için şöyle bişey yapmaya kalktım (ki canvasdan pek de bişey anlamam, haddime olmadan bulaştım);

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Image2MouseDown(Sender: TObject; Button: TMouseButton;
  Shift: TShiftState; X, Y: Integer);
begin
  (sender as TImage).Left:=(sender as TImage).Left+2;
  (sender as TImage).Top:=(sender as TImage).Top+2;
  (sender as TImage).Canvas.Rectangle(0,0,2,(sender as TImage).Height);
  (sender as TImage).Canvas.Rectangle(0,0,(sender as TImage).Width,2);
end;
burda ne oluyo; butonun (özün önceliğine göre buton) sol kenarına ve üst kenarına 2 pixel kalınlığında 2 tane doğru parçası çiziliyo (buton boyunca) (bu arada da buton 2 pixel sağa ve aşağı kayıyo). Tamam, basılınca bunlar oluyo, ama mouse up olayında çizgiyi yok edemiyorum... image2.refresh yaptım, repaint yaptım... olmadı... Son çare olarak dosyayı tekar yükledim (image2.picture.loadfromfile('c:\...') ) oldu... Peki dosyayı baştan yüklemeden canvastaki bu çizgiden kurtulmanın yolu yok mu, ya da resmi orjinal, ilk yüklendiğinki hale getirmenin bir yolu yok mu? Bilgilendirirseniz sevinirim... Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
ben zamanında image ı panelin üzerine koyup yapmıştım.
panelin borderlarını değiştirdiğin zaman içe çökmüş gibi oluyordu.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim