Merhaba arkadaslar,
CxGridPopupMenu ile standart bir popup menu yaptim her column başlıkları için.. Ancak sorun şu ki, o popupmenuye bir sekilde hangi columndan gittigini görmem lazim..
CxGridPopupMenu bileşeni ile, bildiginiz gibi hangi olaylarda popupin acilacagini belirleyebiliyosunuz, Ben "On header click" icin bir popup yaptim, ancak hangi column'un gonderdigini bulmam lazim ki o column ile ilgili işlem yapabileyim..
Sorumu umarim anlatabilmişimdir, eğer daha detaylı anlatmamı isterseniz tekrar yazabilirim..
Teşekkürler..
CxGridPopupMenu hakkinda.. - Çözüldü
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
CxGridPopupMenu hakkinda.. - Çözüldü
En son Glen tarafından 23 Oca 2007 12:29 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Biraz daha detay vermek istedim..
ile Hangi formdan acildigini gorebiliyorum popupin.. Kandirmacali bir yontem ama calisiyor, daha iyisi var derseniz ve de paylasirsaniz sevinirim..
Geriye sadece hangi column üzerindeyken popupin acildigini gormem gerekiyor..
Tek tek columnlari,
gibi bir yontem dusundum, ancak focus olarak gorulmesi icin illa tiklanmasi gerekiyor yani mouse üzerindeyken focus olarak algilamiyor.
gibi bisey lazim bana sanirim..
Ayrica
Bunun gibi bisey tam istedigim gibi, ColumnHeaderClick hem hangi column'a tiklandigini da gosteriyor. Ancak sorun su ki, Header a ben sag tikladigimda popup aciliyor, Sol tiklarsam olmaz. O yuzden,
TabloColumnHeaderRightClick gibi bisey lazim.. Bir alternatif cozumu olan var mi acaba?
Umarim ne demek istedigimi tam olarak anlatabilmisimdir.
Tekrar kolay gelsin.
Kod: Tümünü seç
ActiveMdiChild;
Geriye sadece hangi column üzerindeyken popupin acildigini gormem gerekiyor..
Tek tek columnlari,
for i := 0 to columncount-1 do
if cxtablo.columns[i].focused
.....
for i := 0 to columncount-1 do
if cxtablo.columns[i].mouseover
.....
Ayrica
procedure Tform.TabloColumnHeaderClick(Sender: TcxGridTableView;
AColumn: TcxGridColumn);
begin
end;
Bunun gibi bisey tam istedigim gibi, ColumnHeaderClick hem hangi column'a tiklandigini da gosteriyor. Ancak sorun su ki, Header a ben sag tikladigimda popup aciliyor, Sol tiklarsam olmaz. O yuzden,
TabloColumnHeaderRightClick gibi bisey lazim.. Bir alternatif cozumu olan var mi acaba?
Umarim ne demek istedigimi tam olarak anlatabilmisimdir.
Tekrar kolay gelsin.
procedure Tana.MenuAZClick(Sender: TObject);
var
fr : TForm;
nm : string;
xTablo : TCxGridDBBandedTableView;
xPopup : TCxGridPopupMenu;
i : integer;
begin
fr := ActiveMDIChild;
xTablo := TcxGridDBBandedTableView(fr.FindComponent('Tablo'));