iyi akşamlar
arkadaşlar bir formdan başka formları açmak istiyorum formX.show komutuyla bunu yapabiliyordum ama şimdi ilk iki form haricinde diğerleri projemde görülmüyor. butuna tıkladığım zaman form3 açılması gerekirken 'acsess violation ' hatası veriyor.
WIEW menüsünden Form lara baktığımda sadece form1 ve form2 görülüyor halbuki benim 9 tane formum var.
acaba neden kaynaklanmış olabilir sorun?
teşekkür ederim kolay gelsin.
uses
Forms,
Unit1 in 'Unit1.pas' {Form1},
Unit2 in 'Unit2.pas' {Form2};
{$R *.res}
begin
Application.Initialize;
Application.CreateForm(TForm1, Form1);
Application.CreateForm(TForm2, Form2);
Application.Run;
end.
buraya diğer formları eklediğimde decleration error diyor ne güzel çalışıyordu aslında birden ne oldu anlamadım. . . [/code]
Eski DPR dosyanı yenisnin üzerine yazmışsın ya da Project1 olduğuna göre iki formluk bir yeni projeni eskisinin üzerine yazmışsın.
- Yedeklerin varsa kurtarabilirsin. Delphi doğal yedek yapar. Sonunda ~dpr ~pas uzantılı dosyalarını bir yere yedekle ve isimlerini değiştirerek dpr ve pas yap. Belki sadece 1 kere save demişsindir.
- Delpi 2006 kullanıyorsan History diye bir klasöre her bir oturumu kaydetmiştir. Oradan da kurtarabilirsin.
En son mrmarman tarafından 25 Oca 2007 08:48 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
hocam teşekkür ederim ama acelemden dolayı biraz işin amele tarafına kaçtım şimdilik sorunu çözdüm
ama sizin yönteminizle çözmeyi deneyecem buraya sonucu bildiririm.
teşekkürler iyi akşamlar. . .