64bit işlemci ve fb2

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
iqprog

64bit işlemci ve fb2

Mesaj gönderen iqprog »

şimdi müşteriye server aldırıyorum.

bana teklifleri gönderin ben de görmeliyim dedim göndermişler.

64bit DualCore Xeon 1.6ghz-1x4mb işlemci var.

fb sitesinde fb2 nin 64bit için test aşamasında olduğu gibi birşeyler diyor.

bilmiyorsam bilmiyorum derim, bilmiyorum.

şimdi elimizdeki mevcut fb2 sürümü bu pc'de 32bitmiş gibi mi çalışacak, eğer öyleyse fb2nin 64bit destekli sürümünü bekleyeyim mi, ya da fb2 hiç çalışmayacak mı.
bitti
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

fb nin stabil surumlerine burdan goz atabilirsiniz.

http://www.firebirdsql.org/index.php?op ... engine_200

windows icin 64bit destegi 2.1 surumunde gelecek ama linux icin 64bit fb mevcut. islemci olarak AMD64 un daha performansli oldugu soyleniyor.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

yani dostum şuanki mevcut kararlı sürüm dağıtılan fb2 , win2003 server 64bit işlemci de ne olacak?
Kullanıcı avatarı
xor
Üye

Mesaj gönderen xor »

Yanlışsam düzeltin.İşletim sistemi 64 bit olmadığı sürece fb nin 64 bit olmasının ne önemi var...
Sakla Samanı Göl Olur, Damlaya Damlaya Zaman İçinde...
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

dostum bilsem zaten sormayacağım.

siz de tekrar bana soruyorsunuz.

yani problem var mı yok mu bir bilen var mı acaba.
doganzorlu
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen doganzorlu »

Selam,

32bit bir uygulamayı 64bit bir işletim sisteminde 32bit emülasyonuyla çalıştırabilirsiniz. Fakat 64bit bir uygulamayı 32 bit bir işletim sisteminde çalıştıramazsınız. Sorun donanım değil işletim sisteminden kaynaklanıyor.
Doğan Zorlu, İzmir

------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

yani şimdi bu kararlı sürüm dağıtılan fb2'nin son hali, 64bit işlemcili serverdaki win2003'de çalışacak mı, hala muallakta konu.
En son iqprog tarafından 07 Şub 2007 01:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

iqprog yazdı:yani şimdi bu kararlı sürüm dağıtılan fb2'nin son hali 64bit win2003'de çalışacak mı, hala muallakta konu.
64 bit destekli işlemci takılı makina üzerine
+
linux64 bit OS kurarsan
+
Firebird Superserver for Linux 64-bit çalışır
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

saol dostum da

kararlı sürüm dağıtılan fb2'nin son hali, 64bit işlemcili serverdaki win2003'de çalışacak mı konusunun muallaklığını ortadan kaldırmadı cevabın.
ibrahimcoban
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ibrahimcoban »

Hayır Firebird Windows için 64 bit sürüm yok.
Listede açıkça görülüyor.
Fakat işlemci 64 bit, Windows 2003 R2 32 bit ise bir sorun yok.

Birde merak ettim yazılımcı mısınız yoksa sistem admini mi?
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

yani fb2, 64bit işlemcili windows 2003 sistemde çalışır diyorsunuz.

yazılımcıyım, o yüzden çok anlamıyorum bu işlerden.
Kullanıcı avatarı
kadirkurtoglu
Üye

Mesaj gönderen kadirkurtoglu »

işlemci önemli değil. OS da 64 bit olsaydı fb çalışmazdı. Windows 2003 Server 32bit bir OS olduğu için fb nin çalışmamasında her hangi bir sakınca yok.
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.

Mevlana

OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

@iqprog, merak ediyorum bu sorunun cevabini hic internette arastirdin mi? surekli "bu sorumun cevabi degil" diyip duruyorsun. bugun bircok kisi 32bitlik islemciler uzerinde windowsun 32bit surumunu kullanmakta. bu sistem uzerinde eski 16bitlik uygulamalar sorunsuz bir sekilde calismakta. 64bitlik islemciler uzerinde calisacak 64bitlik isletim sistemleride cok buyuk bir neden olmadikca eski 16bitlik ve 32bitlik uygulamalari dsteklemeye devam ederler.

en basit sekilde microsoftun sitesini ziyart ederek bu bilgiye ulasabilirsin.

http://www.microsoft.com/windowsxp/64bit/overview.mspx

veya
http://www.tomshardware.com.tr/howto/20 ... 64-02.html

yaziyi bu sekilde biraksam yine bu sorumun cevabi degildir diyeceksin :)

o yuzden 64bitlik bir islemci uzerine 32bitlk veya 64bitlik isletim sistemi kurarsan % 99 ihtimalle 32 bitlik fb yi sorunsuz bir sekilde calistirabilirsin.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
iqprog

Mesaj gönderen iqprog »

dostum kızma saol,
ben sadece somut bir cümle istedim ama bakarsan kimse somut bir şey yazmamıştı, şimdi sen, ibrahim ve kadir ilk kez somut olarak çalışır çalışmaz diye bir şey söylediniz, bu kadar işte, aradığım çok basit bir şeydi. cevaplara bir göz gezdirirsen hiçbiri somut değildi. zaten somut bir şey gelince ben de bıraktım sormayı doğal olarak.

üzüldüğüm şey emek harcayıp tenezzül edip cevap yazıyoruz ama boşa gidince bunlar yazık oluyor. hadi soranı boşverin de cevap verenin emeği zamanı gidiyor ona üzülüyorum.

internette araştırdın mı demişsin ya, işte burası internet ya. verdiğin linkler ingilizce. ingilizcem çat pat. belki orada okunanları anlarım ama çat pat ingilizceme güvenerek adamlara bilmem kaçbin dolarlık server aldıramam. aldırsaydım da sorun olsaydı fb2.? sürümünü beklemek durumunda kalacaktık.

neyse emeği geçen herkese çok teşekkür ederim, şimdi arayım da server'ı alsınlar.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

@iqprog

Cevapların en somutu her zaman deneylerden alınır. Yapabileceğin en güzel şey burada ne kadar fikir ileri sürülmüşse de bir şekilde 64 bit ve belirttiğin işletim sistemi kurulu bir bilgisayar bulup denemendir. Bu en kesin yoldur ve çok da zor bişey değil.

"Az data çok fikir değil çok data az fikir" olmalı sloganın.