Ard arda çalışan update sp leri hakkında.
Ard arda çalışan update sp leri hakkında.
Sel.Al. arkadaşlar bi konuda sizlere danışmak istiyorum.programımda bi guncelleme alanım var.bu güncelleme modulumde kaydet düğmesine tıklayınca 10 ayrı tabloda güncellemeler yapıyor.ortalama olarak her tabloda 5 yada 6 field update ediliyor.tablolarımdaki kayıt sayıları genelde 200 bin in üzerinde.guncelleme yaptığım storedprocedure ler tek bi transactiona bağlı tüm spleri çalıştırdıktan sonra transaction u commit ediyorum.güncelleme yaptığım tablolarda şart olarak verilen alanlar(sorgu şartı) index li.yalnız bu guncelleme işlemi bi hayli uzun sürüyor.yaklaşık 2 dakika.aynı işlemi query ler içine yazdığım update sorgularıyla yaptımsüre uzadı .yani sp lerde bi hızlanma oluyor ama bu toplu güncelleme işlemi yapılmaya başlanınca diğer kullancıılarda da yavaşlama oluyor.şuan pek hissedilir deyil ama ilerde hissedilecek.benim burda bu guncellemeleri hızlandırmak adına ne yapabilirim.veri tabanı fire bird 2.0 delphi 7 kullanıyorum.
10 farklı tablo dediğine göre her birinin başlığı farklı delphi tarafında kullanıcıya zaman kaybettirerek server tarafında zaman kazanabilirsin kanımca tablolarını farklı form veya taba koyarak bu 10 tablodaki veri girişini 10 farklı transactionda commit edebilirsin (fiziksel olarak farklı olması gerekmiyor. ) veya daha az sayıda tablo verilerini mantıksal gruplayarak aynı zamanda güncellenen tablo sayısını azaltmak diğer userlara cevap süresi sorunu azalta bilir. Tabi ki bu yöntemin uygulanıla bilirliği tartışılır. Server olarak nasıl bir pc kullandığını bilmiyorum fakat yazma performansı için raid bir yapı düşünülebilir. Sonuç itibari ile VT tasarımın mükemmele yakın olsa bile Performans öncelikle veri yazma ve okuma konusunda ilk olarak HDD performansına takılacaktır. Bir acemi olarak benim düşüncelerim bunlar saygılarımla.
Arama Özelliklerinden Maksimum Yararlanın Sorularınıza Hızlı Cevap Bulun
Ben Acemi Birisiyim Hatalarım İçin Hoş Görünüze Sığınıyorum. Teşekkürler
Ben Acemi Birisiyim Hatalarım İçin Hoş Görünüze Sığınıyorum. Teşekkürler