http://sourceforge.net/projects/tpapro/
burdaki companent işine yarar daha ayrıntılı bilgi istersen forumda aratma yapman yeterli çünkü daha önce bu konu başlığı oluşturuldu ayrıca gelen numaryı öğrenmek için hem hattının caller id si açık olmalı hemde modeminin caller id özelliğinin olması gerekir iyi çalışmalar
ben bu işi bitirdim. proje de firebird vt kullandım rehber için 6 ayrı alanda telf. numarası kaydediyorsun bunlar içinden gelen no ile uyuşan varise rehberden ismini de yazıyor. yukarıda bahsedilen compenent ide indirdim ancak çok uğraşmama rağmen bir türlü gelen aramayı gösteremedim. ben hbtapi compenentini kullanıyorum. fiyatı biraz yüksek ben demo sunu indirdim net ten. yalnız modem in caller id desteğinin olması ve sürücünün üretici firma yazılımından yüklenmesi gerekiyor. xp sp2 bu konuda sorun çıkarıyor. üretici yazılımını manuel yüklersen bu sorun da ortadan kalkıyor. xp satndart driveri caller id olayını destekleyici nitelikte değil. bu işi de aynı özelliklere sahip 2 modemi xp sp1 ve xp sp2 de deneyerek buldum. sürücüsü yüklenmemiş olan numarayı göstermiyordu.. kolay gelsin...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez. Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome