İyi Çalışmalar;
Kendi Programım İçin Yukleme Hazırlıyorum. Programı Kurarken MSDE Yüklenmesi Gerekiyor. MSDE ini Setubunu Çalıştırıyorum. Yuklemenin Birinci Basamağında SQL Server kur ekranı geliyor ama benim program ondan sonra yüklemelere devam ediyor. Sql Serverin Kurulumunu Bitirmesini Nasıl Bekletebilirim. Kurulduktan Sonra Program Diğer Yüklemelere Başlasın. Bu İşin Hilesi Nedir. Bazı Ayarlamalardan Dolayı İnstallShiled, İnnosetup,İnstallware Gibi Programları Kullanamam.
Program Yüklerken Başka Program Kurmak
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- pasa_yasar
- Üye
Selamlar,
Kendi Install programınızı kendiniz hazırlıyorsanız bir pencere içinde (Normal Install toollarındaki gibi NEXT (İleri) Butonları koyarsınız. İlk Ekranlara MSDE gibi programları kurdurursunuz,
Yani MSDE Kurulum (KUR) gibi buton yaparsınız, kullanıcı onu tıkladığında MSDE kurulumu gelir (Otomatik olarak isizn program arka plana düşer, önde MSDE kurulum diyalogları filan geçer)
MSDE Kurulumu yapıldıktan sonra zaten kapanacaktır ve sizin programa tekrar düşecektir.
Sizin programda da NEXT butonu aktif olacaktır (ancak Next'e bastığında) önce gidip MSDE'yi kontrol edersiniz (Registry'de MS-SQL Server var mı gibi) ondan sonra devam edersiniz.
Manuel yapacaksınız bazı kontrolleri.
Kolay Gelsin
Kendi Install programınızı kendiniz hazırlıyorsanız bir pencere içinde (Normal Install toollarındaki gibi NEXT (İleri) Butonları koyarsınız. İlk Ekranlara MSDE gibi programları kurdurursunuz,
Yani MSDE Kurulum (KUR) gibi buton yaparsınız, kullanıcı onu tıkladığında MSDE kurulumu gelir (Otomatik olarak isizn program arka plana düşer, önde MSDE kurulum diyalogları filan geçer)
MSDE Kurulumu yapıldıktan sonra zaten kapanacaktır ve sizin programa tekrar düşecektir.
Sizin programda da NEXT butonu aktif olacaktır (ancak Next'e bastığında) önce gidip MSDE'yi kontrol edersiniz (Registry'de MS-SQL Server var mı gibi) ondan sonra devam edersiniz.
Manuel yapacaksınız bazı kontrolleri.
Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
@Kuri_YJ ye katılıyorum.
Hazırladığın setup da ilk olarak MSDE yi kur.
ve TASK Manager dan çalışıp çalışmadığını kontrol ettir.
Kurulup bitip, Sonlandığında Senin Programının kurulumu ile ilgili olan sayfaya geçirirsin.
Ve Kullanıcının ileri gitmesini sağlayacak butonlar koyarsın.
Ayrıca MSDE nin daha önce kurulu olup olmadığını da kontrol etsen iyi olabilir.
Hazırladığın setup da ilk olarak MSDE yi kur.
ve TASK Manager dan çalışıp çalışmadığını kontrol ettir.
Kurulup bitip, Sonlandığında Senin Programının kurulumu ile ilgili olan sayfaya geçirirsin.
Ve Kullanıcının ileri gitmesini sağlayacak butonlar koyarsın.
Ayrıca MSDE nin daha önce kurulu olup olmadığını da kontrol etsen iyi olabilir.
Bir kelimenin anlamını öğretsen bile yeter..