S.A
1-Bir fatura programında Master tablomda fatura bilgileri tutuluyor, Detail tablomda bu master faturaya eklenen stoklar tutuluyor. bir Query ile stokların tutarlarını toplatıp master tablonun ilgili alanına yazdırıyorum. Ancak yeni bir fatura kaydı ekleyip Master tabloyu post etmeden detail tabloya stok (kayıt) eklersem Queryler boş değer döndürüyor. Ancak Master tabloyu kayıt ederde detail tabloya stokları eklersem o zman bir sorun yok. Bu normal bir durum mudur.? Master tabloyu post etmeden detail tabloya ait toplamları nasıl görebilirim ?
2- Yine yukarıdaki durumda kullnıcı daha önceden kayıt edilmiş bir faturayı çağırıyor ve EDİT moduna geçip bazı stok kalemlerini ekliyor veya çıkarıyor (detail tabloda değişiklik yapıyor) daha sonra yaptığı işlemden vazgeçmek istiyor. Ve Master tablonun CANCEL butununa tıkladığında fatura ilk haline geri dönmesi gerekiyor.
Bu işlemi Fatura Master-Detail-Query nesneleri için ayrı tekbir bir IBTransaction ekleyerek yapılan işlemi geri aldırıyorum ama stabil çalışmıyor. Bazen geri alıyor bazen hata veriyor. IBTransaction nesnesinin tüm özelliklerini denedim ama sonuca ulaşamadım.
Bu konuda görüş ve önerrilerinizi bekliyorum.
Master-Detail-Query
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Henüz master kaydın yokken detayını istemen ve karşılığını alamaman normal bir durumdur. Eğer post edilmeyen kaydın detayını illaki görmek istiyorsan hangi alandan ilişki kurdun ve master da o değerler ne ise (henüz post olmasa bile) ona özel sorgu ile çekmelisin.
Şaban Şahin AKMAN
Master kayıtın öncelikle post edilmesi gerekir. Ya da detay ın BeforePost un master ın ilişkili alanını atamalısınız
Bu arada master a cancel yapılırsa detayların da sahipsiz kalacağı malum
Eğer foreign key tanımı varsa zaten bu şekilde kayıt yapmaya izin vermeyecektir. Muhakkak master kayıtın öncelikle post edilmesi gerekecektir 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!