Merhaba arkadaşlar.
B2006 kullanıyorum.
Programda bir dış SQL Server'dan bilgi okutturmayı düşünüyorum. Öncelikle sormak istediğim dışarıdaki bir sql server a bağlanırken hangi component kullanılmalı. Galiba Indy içerisinde böyle bir component vardı.
İkinci ve önemli olan sorum ise, dışarıdaki sql server a bağlanırken connecting string bölümüne güzelce dış IP, server name, dbname ve password bilgilerini gireceğim.
Acaba birileri derlenmiş olan exe dosyası içindeki bu bilgileri bulabilir mi? Bulursa dışarıdaki sql server a tehlikeye atmış olurum.
Bu konudaki önerileriniz nedir?
Tşk.ederim iyi çalışmalar.
Dış IP bağlantısı ve IP güvenliği
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
s.a.
gizlenmesini istediğin bilgileri şifreleyip bir dosyaya yazıp ordan okutursun. Böylelikle şifrelerin direk görülmesini engelleyebilirsin. ama onun haricinde uğraşan kişi şifreleri bulur.
gizlenmesini istediğin bilgileri şifreleyip bir dosyaya yazıp ordan okutursun. Böylelikle şifrelerin direk görülmesini engelleyebilirsin. ama onun haricinde uğraşan kişi şifreleri bulur.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
a.s
O zaman aklıma şöyle bir çözüm geliyor. Şimdi bağlantılarda statik IP'ye güven olmaz. Yarın bir gün telekom değiştirirse ben kullanıcının makinesindeki IP noyu değiştiremem.
Belki web'de kendi sayfalarımdan birine içeriği şifrelenmiş bir txt dosyası koyarım. Programdan şu web adresindeki şu txt dosyasını çöz, içindeki bilgileri al gibi bir şey olabilir. Böylece gidiş gelişlerde metinler açık halde değil de şifrelenmiş haliyle gider gelir.
Peki webdeki o txt dosyasının içini okutmak hangi component kullanılmalı???
O zaman aklıma şöyle bir çözüm geliyor. Şimdi bağlantılarda statik IP'ye güven olmaz. Yarın bir gün telekom değiştirirse ben kullanıcının makinesindeki IP noyu değiştiremem.
Belki web'de kendi sayfalarımdan birine içeriği şifrelenmiş bir txt dosyası koyarım. Programdan şu web adresindeki şu txt dosyasını çöz, içindeki bilgileri al gibi bir şey olabilir. Böylece gidiş gelişlerde metinler açık halde değil de şifrelenmiş haliyle gider gelir.
Peki webdeki o txt dosyasının içini okutmak hangi component kullanılmalı???