sql de id silinmiyor

MS SQL Server veritabanı ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kayipgemi
Üye

sql de id silinmiyor

Mesaj gönderen kayipgemi »

Selamün Aleyküm, Kolaygele Ufak bir Sorum olacak arkadaşlar, vt sql server 2005 de yapıldıi tablo üzerindeki deneme kayıtları actım

Kod: Tümünü seç

delete from musteri 
dedigimiz zaman bilgileri siliyo sorun şurda otomatik tanımladıgım id numaralarını silmiyor bu id numarısını nasıl sıfırlayabilirim

Saygılar , Sevgiler
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

Mesaj gönderen haydarxxx »

Query.close;
Query.SQL.Clear;
Query.SQL.Add('delete from musteri ');
Query.execSQL;
Query.open;
vt sql server 2005 kullanmadım ama bir de bu şekilde denermisiniz bilidiğim kadar silme işleminde Query.execSQL komutuda kullanmanız gerekir.
kayipgemi
Üye

aynı kod kardeş delphi altından senin yazdıgın gibi sql manager de de benim yazdıgım gibi ikiside iş görüyor ama dedigim gibi id numarlarını sıfırlamıyor.. sıkıntı devam ediyor yani
kayipgemi
Üye

tamamdır sorun çözülmültür arkadaslar aciklama yapayim

delete from musteri
bu kod musteri tablosundaki bütün kayıtları siliyor

truncate musteri
dedginizde vt ye tanımlamıs oldugunuz veriyi komple siliyor arasındaki farkta şu delete from musteri dediginiz anda where islevini kullanabiliyorsunuz işleve göre seçme yanii ama truncate musteri dediginiz anda where kullanmıyorsunuz,

Görüşmek Üsere Saygılar Sevgiler
Kullanıcı avatarı
ahmet_sinav
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ahmet_sinav »

İyi çalışmalar;
Aşağıdaki komut identitiy olarak tanımlanan autoinc alanların tekrar identity'de belirlenen numaradan başlamasını sağlar.

DBCC CHECKIDENT('TableName', RESEED, 0)

Saygılar;