S.A.
Başlıkta da belirttiğim gibi Alınteri(LOGO) dos versiyonundan doğrudan firebird de ki vt ye bilgileri en kısa yoldan nasıl aktarırım.
Ben şöyle bir yol deniyorum. Alınterinin dos versiyonundan lks ye veri aktarıyorum oradan diğer işlemler menüsünden aktar ma bölümünden yaz diyorum ve text dosyaya aktarıp o dosyayı da dlphi de okutup aktarıyorum. Bu uzun br yol daha kısa bir yol bilen varmı?
alınteri dos versiyonundan firebird e veri aktarımı
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Re: alınteri dos versiyonundan firebird e veri aktarımı
Başlığı okuduğumda direk .txt çıktıları al oradan aktarma yap ama bilen varsa da onun önerisinden faydalan diye öneri yazmayı planladım ama zaten öyle yapıyormuşsun
.sorgusu ile firma listesi alırsın ve hangi firma için hangi firma kodu kullanılmış göreblirsin.sorgusu ile de her firma da hangi yıl için hangi dönem numarası kullanılmış görebilirsin. Bazı tablolar yıllık bazı tablolar ise genel tutulduğu için yıllık tutulan tablolar için buradaki dönem numarası önemlidir. Mesela LKS de hesap planı geneldir (mantık olarak büyük hata) ama yevmiye ve fiş tabloları yıllıktır. Hesap planı bilgileri için firma kodunu bilmek yeterlidir ama yevmiye ve fiş tabloları için hem firma numarası hemde hangi yıla aitse o yıla ait dönem numarasını bilmek gerekmektedir. Örnekler:Dikkat edersen burada önemli nokta hangi tablonun hangi kayıtları tuttuğunu bulabilmektir. {LG_??_EMUHACC=Hesap planı, LG_??_??_EMFICHE->fiş listesi, LG_??_??_EMFLINE->yevmiye kaydı gibi} İstersen diğer tabloları da kendin oturup çözebilirsin. Nede olsa hangi tablonun hangi firmaya ait olduğunu ve hangi dönemin olduğunu bulan mantığı artık biliyorsun. Eğer bunları buradan eklemek istersen güzel olur. İyi çalışmalar.

Yanlış bilmiyorsan LKS MS SQL veri tabanını kullanıyor olmalı. Oradan direk aktarım yapabilmelisin. Ayrıca LKS de Muhasebe ve Bordro modülleri farklı .mdf dosyaları üzerinden çalışıyorlar. Söylediklerimi sadece muhasebe modülüne göre tarif edeceğim.eren2000 yazdı:... yol deniyorum. Alınterinin dos versiyonundan lks ye veri aktarıyorum oradan ...
Kod: Tümünü seç
select NR, NAME, TITLE from L_CAPIFIRM order by NAME, TITLE
select FIRMNR,NR,YEAR(BEGDATE) from L_CAPIPERIOD order by FIRMNR, BEGDATE
Format('SELECT * FROM LG_%s_EMUHACC order by CODE',[FirmaKodu]);{<- bize hesap planını verir}
Format('select * from LG_%s_%s_EMFICHE order by LOGICALREF',[FirmaKodu,DonemNumarasi]);{<- bize fiş listesini verir}
Format('select * from LG_%s_%s_EMFLINE order by ACCFICHEREF,LINENO_',[FirmaKodu,DonemNumarasi]);{<- bize yevmiye kayıtlarını verir}
Şaban Şahin AKMAN