firebird ve vista
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
firebird ve vista
bir müşterim vista kurmuş. ama unavailable database hatası vermiş. programı acamamış.
vista ile xp de calışan firebird yazılımı deneyen oldu mu ?
vista için özel bir ayarlar gerekiyor mu?
vista ile xp de calışan firebird yazılımı deneyen oldu mu ?
vista için özel bir ayarlar gerekiyor mu?
forumda sohbet bölümünde daha bugün konuşuldu mesele.
oraya bi bakın isterseniz.
işin enterasan tarafı da şu ki birisi bahsettiğim konuda derlenmiş exe'nin bile hata verdiğini yazmıştı.
yani sizin vista kuran müşteri firebird Unavilable database hatası almamış olsaysı muhtemelen project1.exe geçersiz bir işlem yürüttü. kapatılacak hatası alırdı.
bakın aşağıdaki linkte arkadaş compile edilen programların bile çalışmadığını yazmış.
viewtopic.php?t=19243
oraya bi bakın isterseniz.
işin enterasan tarafı da şu ki birisi bahsettiğim konuda derlenmiş exe'nin bile hata verdiğini yazmıştı.
yani sizin vista kuran müşteri firebird Unavilable database hatası almamış olsaysı muhtemelen project1.exe geçersiz bir işlem yürüttü. kapatılacak hatası alırdı.
bakın aşağıdaki linkte arkadaş compile edilen programların bile çalışmadığını yazmış.
viewtopic.php?t=19243
- kadirkurtoglu
- Üye
sayın nitro ben bizzat ticari projemi vista da çalıştırdım, hiç bir problem de almadım. firebird dışında. fb içinde service değilde application seçeneği ile yaptım kurulumu..
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
ışığında hiç bir şey kaybetmez.
Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
s.a.
vista programları standart kullanıcı hesabı ile çalıştırdığı için admin yetkisi gerektiren işlemlerde programlar sessizce veya hta mesajı vererk kapanabilir.
ör. program files klasörü veya windosw klasörüne erişimde.
vista programları standart kullanıcı hesabı ile çalıştırdığı için admin yetkisi gerektiren işlemlerde programlar sessizce veya hta mesajı vererk kapanabilir.
ör. program files klasörü veya windosw klasörüne erişimde.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
@mucit demiş ki :
Firebird Vista da service olarak çalışıyor fakat local protokol çalışmıyor.
Çözümü ise veritabanı yolu
C:\Data\MyDatabase.fdb yerine
Localhost:C:\Data\MyDatabase.fdb
şeklinde olmalı.
Ya da Firebird Application modda çalıştırılabilir fakat application modda performansın daha düşük olduğu söyleniyor.
Maalesef database yolunda Localhost diye belirtsenizde gene unavailable database hatası almaktan kurtulamıyorsunuz.Tek çözüm Firebird Serveri tekrardan Application modda kurmak ve pc yeniden başlatmak.mucit yazdı:@mucit demiş ki :Firebird Vista da service olarak çalışıyor fakat local protokol çalışmıyor.
Çözümü ise veritabanı yolu
C:\Data\MyDatabase.fdb yerine
Localhost:C:\Data\MyDatabase.fdb
şeklinde olmalı.
Ya da Firebird Application modda çalıştırılabilir fakat application modda performansın daha düşük olduğu söyleniyor.
Şu yapılabilir.Exe çalışırken işletim sisteminin vista olması durumunda Firebird Servisini sonlandırıp application modda çalıştırabilir.Bunu bir delphi koduyla yapmak mümkünmüdür acaba?
Arkadaşlar sorun SP2 ve sonraki M$ ürünlerinden kaynaklanıyor. Adamlar güncelleme, yeni işletim sistemi çıkarıyorlar. Ancak diğer programları düşündükleri yok. Bunlarda herhalde güvenlik güncellemesi ile ilgili olsa gerek sorun ondan kaynaklanıyor. Sorunu düzeltmek için servislerden firebird portunu tanımlayın. Sorun düzelecektir büyük ihtimalle.
Nice İnsanlar gördüm üstünde elbise yok;
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Nice elbiseler gördüm içinde insan yok.
Portlarla ilgili bir sorun yok.Artı zaten ben programım kurulurken port olarak değil de direk firebird servere izin verdirtiyorum bu daha garanti bir yol.Hem bu lokalde de ortaya çıkan bir sorun hemde yukardaki mesajımda yazdığım gibi ben bunu manuel olarak yapınca sorun düzeldi(Yani Application modda sorun olmuyor).Sadece delphi koduyla yapmak istemiştim ancak bu soruyn çözülür başka bir sorun çıkması muhtemel.Sanırım Firebird 1.5 larda bu sorun var.Yani 2X lerde sorun olmuyormuş.(Nette yaptığım araştırmalar b unu gösteriyor şu an deneme imkanım olmadı.)
Galiba 2.0 a geçme zamanı geldi.
Galiba 2.0 a geçme zamanı geldi.
Merhaba,
Bizim Vista kullanan tüm müşterilerimizde Localhost ile Firebird Service olarak çalışıyor. Sizde "...\Sytem32\drivers\etc\Services" dosyasında "gds_db 3050/tcp" tanımı yapılmamış olabilir.
Ayrıca programın her açılışta vista'yı kontrol ederek Firebird'i durdurup Application mod'a geçmesi pek uygun bir yöntem değil. Bunun yerine Firebird'i kurarken Vista'da Application olarak kurulmasını sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Bizim Vista kullanan tüm müşterilerimizde Localhost ile Firebird Service olarak çalışıyor. Sizde "...\Sytem32\drivers\etc\Services" dosyasında "gds_db 3050/tcp" tanımı yapılmamış olabilir.
Ayrıca programın her açılışta vista'yı kontrol ederek Firebird'i durdurup Application mod'a geçmesi pek uygun bir yöntem değil. Bunun yerine Firebird'i kurarken Vista'da Application olarak kurulmasını sağlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.
Söylediğin tanımlamayı yaptım sonuç gene aynı.Maalesef Service modda çalıştıramadım.Ama application mod çalışıyor sorun yok.mucit yazdı:Merhaba,
Kolay gelsin.
google da araştırma yaparken bir firmanın Firebird ve vista hakkında bir yazısını buldum
http://www.akinsoft.com.tr/as/sssorular ... sss044.htm
kolay gelsin.
http://www.akinsoft.com.tr/as/sssorular ... sss044.htm
kolay gelsin.