Merhaba,
VeriTabanından XML oluşturup sonuç olarak dönen bir web servis uygulamam var localdeki xp pro makinamda sorunsuz çalışıyorum, ancak 2003 Server a atıp test ettiğimde türkçe karakterler sorunlu geliyor, dil ayarlarında herhangi bir sorun yok, sorun nerede olabilir? XML Encoding te sorun yok çünkü tet amaçlı XML kaynağını alıyorum iso-8859-9 olarak kodlu düğümlere bilgiler gelirken yani servis içinde bozulma oluyor.Teşekkürler.
Web Servisi CharSet sorunu
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Web Servisi CharSet sorunu
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba ,HTTPRIO bileşeni kullanıyorsundur...
HTTPWebNode altındaki UseUTF8EncodeInHeader property'sini TRUE yapmış mıydın ? Yoksa bunu yap... Türkçe harfler için önemli.
Sadece SoapDispacher da soUseUTF8EncodeInHeader property si var buda FALSE şuan, ancak ben WEbServerda Bölgesel ayarları tüm kullanıcılar için uygula dediğimde sorunum düzeldi, sanırım IUSR_MACHINENAME kullanıcısıyla alakalı bir durumdu, çok şükür çözüldü.
İlginiz için teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
@mrmarman , Hazırladığın web servisini test ederken kullandığım uygulamada HTTPRIO yu kullanıyorum, WebServis tarafında da kullanmam gerekirmi gerekirse nasıl kullanabilirim çünkü gerçekten çok büyük bir sorun şu türkçe karaktrer olayı çünkü başka makinalardada kullanılacak şuan için benim 2003 serverda sorun yok ama ileride başkasında karşılaşmamak için yanlış bişiy yapmak istemiyorum.HTTPRIO bileşeni kullanıyorsundur...
HTTPWebNode altındaki UseUTF8EncodeInHeader property'sini TRUE yapmış mıydın ? Yoksa bunu yap... Türkçe harfler için önemli.
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba,
Yazdığım web servisini aynı makinada Delphi ile istemci program yapıpı test ediyorum türkçe karakter sorunu yok, .NET c# ta test ediyorum aynı ortamda fakat türkçe karakter sorunu var bu konuda ne yapabilirim acaba, sanırım servisle ilgili değil.
Yazdığım web servisini aynı makinada Delphi ile istemci program yapıpı test ediyorum türkçe karakter sorunu yok, .NET c# ta test ediyorum aynı ortamda fakat türkçe karakter sorunu var bu konuda ne yapabilirim acaba, sanırım servisle ilgili değil.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Merhaba ,
Sorun çözüldü,
@mrmarman ' ın daha önce HTTPRIO da bahsettiğiniz gibi , UTF8InHeader ve UTF8EncodeXML parametreleriyle INVOKE ettiğimizde c# taki sorun çözüldü.
Teşekkürler.
Sorun çözüldü,
Kod: Tümünü seç
HTTPSoapPascalInvoker1.Converter.Options:=[soSendUntyped, soSendMultiRefObj, soTryAllSchema, soUTF8InHeader, soUTF8EncodeXML];
Teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr