bu başka ' Stack overflow' hatası

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

bu başka ' Stack overflow' hatası

Mesaj gönderen mudipasa »

Selamün aleyküm.
Firebird veri tabanı kullanıyorum ve yeniyim. Stack overflow hatalarına baktım döngüden falan bahsediorlar. Bende öyle biliyordum ama işin komik tarafı benimki farklı cxDBGrid te Next veya Prior v.s. derken veriyor. Ondan sonra herşeyde aynı hatayı veriyor. Data Modülümün Oncreate olayında tablolarımı open yapıyorum. master detail bağlantılı tabloda bu hatayı veriyor. Ayrıca Cancel yaptığımda da hata veriyor. aslında bazende tabloya herhangi bir işlem yaptığımda aynı hatayı veriyor. Kafam bayağı bir karıştı. Nedir bu işin çözümü bi zahmet anlayan varsa paylaşsa sevinirim.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

ben biraz karıştırdım. Master-Detail tablo yapmazsam hata vermiyor. Belki kesin çözüm yapacak arkadaşlara yardımcı olur.
oyle
Üye

Mesaj gönderen oyle »

Tablonun afterscroll,afterpost gibi olaylarina kod yazdiniz mi?
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Sevgili oyle kardeşim ilgin için teşekkür ederim. ama tablenin hiç bir olayında birşey yok. sadece IBexpert te bir triger tanımlamış otomatik artan sayı. Yalnız dediğim gibi herhangi bir işlem yapıyorum ki.. cxDBNavigator de veya herhangi bir navigatorde yada komutla next veya prior yaptığımda yada ekle dediğimde hatayı veriyor. master-detail yaptığım tabloda master tabloda bu hatayı veriyor. yapmazsam hata yok.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Otomatik artan sayı olayını trigger ile mi yapıyorsunuz :?: Öyle ise after insert trigger ine yazmanız gerekir. Fakat bu tür otomatik alanlar için GENERATOR kullanmakta fayda var. Generator ü işler hale getirmek için de IBx bileşenlerinden IBDatSet in GeneratorField alanına tahsis ettiğiniz generator ü atayıp hangi durum da kaçar kaçar artacağını belirlemeniz gerekmektedir. Çoğu durumda On New Record seçeneği uygundur :idea:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

s.a.
belki canınızı sıkacak ama otomatik artanı bile kaldırdım ama yine olmadı. sayın rsimsek, ben after post olayından ziyade daha herhangi bir şey yokken sadece next veya prior yaptığımda bile aynı hatayı veriyor. birde table1.cancel yaptığımda da aynı hatayı veriyor. post - insert - edit te sorun yok. lütfen yardım edin kafayı yiyecem.
oyle
Üye

Mesaj gönderen oyle »

Birde databaset bilesenlerini kaldirip baglantilari yeni bilesenlerle tekrar denermisin. Hatta datasource bileseninide kaldirin. Ayrica datasource bileseninin eventlarinda kod varmi? Varsa onlarida silermisiniz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Bu Başka Stack Overflow hatası çözüldü ama....

S.A. Sorun Çözüldü ama.....
oyle arkadaşın dediği gibi IBTableleri ve bağlantılarını yeniledim. birdaha oldu ama sadece ilgili table nin DataSource nu silip yeniden eklemek yetiyor. Yalnız DataModule kullanıyorum. Stack Overflow hatasını hallettikten sonra ilgili table işlemlerimde Cannot visible or focus .... hatası veriyor. onuda çözdüm ilgili formda DB componentlerimin bağlı olduğu Table ve Dsrc yi ekliyor. bir defa ona edit v.s. diyorum. düzeliyor. tekrar eski DataModuldekine çeviriyorum. İşte herşey burda.
Niye böyle sorunlar çıkıyor. ben işi bilmiyor muyum yoksa delphi7 kullanıyorum. onun kurulmasında mı bir hata var yada sistemimdemi. hiç karşılaşan oldumu..?