fsMDIForm kontrolünden fsMDIChild kontrollerine

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

fsMDIForm kontrolünden fsMDIChild kontrollerine

Mesaj gönderen haydarxxx »

Forumda bu konuda epeyce bir yazı var ama uygulamarda yaptım ama projeme uyarlamakta zorladım.
fsMDIForm (anaform) üzerine koyduğum panel üzerinde butonlarım var.Ben bu butonlara tıklayarak fsMDIChild formları açtırırıp fsMDIChild üzerindeki butonlara atadığım kodları çalıştırmak istiyorum o yüzden bir kaç soru ile bunları projeme uygulamak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

Kod: Tümünü seç

procedure TForm3.BitBtn3Click(Sender: TObject);
begin
if Assigned(Form8) then 
Form8.BringToFront 
else 
Application.CreateForm(Tform8,Form8);
end;
ile formu create ediyorum ve fsMDIChild

procedure TForm8.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Action := caFree;
Form8 := nil;
end;
kullanıyorum
Auto-Cretea forms a anaformu bırakıyorum availabel forms fsMDIChild formları alıyorum

1.Açılan fsMDIChild Anaform üzerinde sürüklediğimizde anaform üzerindeki panelin altına giriyor.Anaformumumun sol tarfında panel1 ve üzerinde butonlar var sağ tarfınada panel2 koyup Açılan fsMDIChild formun sabit kalması için panel2 içinemi açtırmak gerekir :?: ama nasıl yada yöntemi nedir

2.Açılan fsMDIChild Anaform üzerinne create ettiğimizde fsMDIChild formu üzerindeki başka formlardan gelen(yanidiğer formların IBDatabase pasif durumda oluyor) bilgilerin aktif olabilmesi için bu formlarında anaformüzerinde create etmek gerekiyor buda anaform içinde bir form kargaşasına neden oluyor (üst üste binen bir çok form) kullanmamız gereken ve çağrdığımız ilk fsMDIChild form sadece o açık kalsa ama o forma bağlı diğer formlarda aktif nasıl olobilir.

3.1.2. soruları boş verirsek fsMDIForm içine fsMDIChild1, fsMDIChild2 fsMDIChild3 formlarını create ettik diyelim bu 3 create ettik diyelim fsMDIChild1 formundaki buton fsMDIChild2 ,fsMDIChild3 den bilgi alıp işlem yapıyor
ve ben bu yöntemle çağırdığım zaman butona bastığımda (Acces violation şeklinde) bir hata alıyorum ve butondaki kodlar çalıştıramıyorum

4.Tüm bunları yapabilirsem fsMDIChild daki buton aracılığı ile quickrep in preview ne nasıl geçebiliriz

fsMDIForm kontrolünden fsMDIChild kontrolleri ile ilgili ip uçları veren arkadaşlar olursa çok sevineceğim.

Yapmak istediğim Anaform üzerine gerekli formları çağırmak ve bu çağırdığım formlarla işim bitince kapatıp diğer formları çağırmak Anaformu sabit tututup diğer formlar arasında gezinmek bunun için sorduğum sorular doğru sorulardır umarım :!:
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

MDIForm a ağırdığım MDIChild formdaki butonların içindeki kodları nasıl çalıştırabilir arkadaşlar help.Şu hatayı alıyorum bu işi yapmaya kalktığımda.MDIChild kodlar niye calışmıyor :?:

Access violation at address 0055c2b7 in module 'OdemeEmri.exe'. Read of address 000002f8
Kullanıcı avatarı
aslangeri
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen aslangeri »

s.a.
:ara acces violation
henüz oluşturulmamış bir nesneye ulaşmaya çalışıyorsun.
işlemlerin hangi sıra ile gerçekleştiklerini kontrol et.
buttonun clickine breakpoint koy satır satır çalıştır hata veren satırdaki nesne/ler henüz oluşturulmamış.
kolay gelsin.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Kullanıcı avatarı
haydarxxx
Üye

s.a
acces violation forumda aradım ama hiç bir şey anlamadım.

1.sorum breakpoint nasıl kullanıyor
2. MDIChild formda yada anaformda yapmam gereken şeyleri maddeler halinde yazabilirseniz memnun olacağım çünkü forumda bu konu ile yazılan yazıları okudum ve uyarlamayacalıştım ama yapamadım

yada bunla ilgili bir makale link'i (mümkünse tr) veya açıkkaynak kodlu örnek bir program varsada çok iyi olur.ilginize teşekkür ediyorum sayın admin

viewtopic.php?t=898 en ayrıntı burda var ben form u Create ediyorum ama Create ettiğim form üzerinde işlem yapamıyorum :oops: