fsMDIForm (anaform) üzerine koyduğum panel üzerinde butonlarım var.Ben bu butonlara tıklayarak fsMDIChild formları açtırırıp fsMDIChild üzerindeki butonlara atadığım kodları çalıştırmak istiyorum o yüzden bir kaç soru ile bunları projeme uygulamak istiyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler
Kod: Tümünü seç
procedure TForm3.BitBtn3Click(Sender: TObject);
begin
if Assigned(Form8) then
Form8.BringToFront
else
Application.CreateForm(Tform8,Form8);
end;
Kod: Tümünü seç
procedure TForm8.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Action := caFree;
Form8 := nil;
end;
Auto-Cretea forms a anaformu bırakıyorum availabel forms fsMDIChild formları alıyorum
1.Açılan fsMDIChild Anaform üzerinde sürüklediğimizde anaform üzerindeki panelin altına giriyor.Anaformumumun sol tarfında panel1 ve üzerinde butonlar var sağ tarfınada panel2 koyup Açılan fsMDIChild formun sabit kalması için panel2 içinemi açtırmak gerekir

2.Açılan fsMDIChild Anaform üzerinne create ettiğimizde fsMDIChild formu üzerindeki başka formlardan gelen(yanidiğer formların IBDatabase pasif durumda oluyor) bilgilerin aktif olabilmesi için bu formlarında anaformüzerinde create etmek gerekiyor buda anaform içinde bir form kargaşasına neden oluyor (üst üste binen bir çok form) kullanmamız gereken ve çağrdığımız ilk fsMDIChild form sadece o açık kalsa ama o forma bağlı diğer formlarda aktif nasıl olobilir.
3.1.2. soruları boş verirsek fsMDIForm içine fsMDIChild1, fsMDIChild2 fsMDIChild3 formlarını create ettik diyelim bu 3 create ettik diyelim fsMDIChild1 formundaki buton fsMDIChild2 ,fsMDIChild3 den bilgi alıp işlem yapıyor
ve ben bu yöntemle çağırdığım zaman butona bastığımda (Acces violation şeklinde) bir hata alıyorum ve butondaki kodlar çalıştıramıyorum
4.Tüm bunları yapabilirsem fsMDIChild daki buton aracılığı ile quickrep in preview ne nasıl geçebiliriz
fsMDIForm kontrolünden fsMDIChild kontrolleri ile ilgili ip uçları veren arkadaşlar olursa çok sevineceğim.
Yapmak istediğim Anaform üzerine gerekli formları çağırmak ve bu çağırdığım formlarla işim bitince kapatıp diğer formları çağırmak Anaformu sabit tututup diğer formlar arasında gezinmek bunun için sorduğum sorular doğru sorulardır umarım