SQL SERVER 2005 Express Kurulum
- pasa_yasar
- Üye
SQL SERVER 2005 Express Kurulum
İyi Çalışmalar;
Sql server 2005 express kurmama rağmen bir türlü çalıştıramadım. Ado ve kendi management programı dahi görmüyor. Ayarlarına bakınca SQLEXPRESS çalışıyor görünüyor. Ama bir türlü bunu adoya tanıtamadım.
Login Timeout Expired hatası veriyor.
Sql server 2005 express kurmama rağmen bir türlü çalıştıramadım. Ado ve kendi management programı dahi görmüyor. Ayarlarına bakınca SQLEXPRESS çalışıyor görünüyor. Ama bir türlü bunu adoya tanıtamadım.
Login Timeout Expired hatası veriyor.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
SQL'i durdurup başlattığın program olan SQL Server Service Manager'da (sistem saatinin yanındaki program
) Services kısmında SQL Server seçili iken Server kısmındaki listeye neler geliyor onu yazarsan yardımcı olabilime ihtimalimiz doğabilir
. Çünkü orada yazan bilgiyi ADO ile bağlantı kurma aşamasında DataSource olarak vermek gerekiyor. Mesela (local)\SQLEXPRESS gibi.

Şaban Şahin AKMAN
- pasa_yasar
- Üye
SQL SERVER 2005 Express,2000 gibi system tray a ikonu atmıyor.çalışan servis,Yönetimsel Araçlar->Hizmetler' de görünür.
şu şeklide deneyip verdiği hatayı yazarsanız sorunun ne olduğu anlaşılabilir:
database--->senin sql server managerde oluşturduğun veritabanı katalog adı.
sifre---->Sql server 2005 express kurarken sa'ya verdiğin şifre.
server----->bilgisayar adı+'\SQLEXPRESS'
.
şu şeklide deneyip verdiği hatayı yazarsanız sorunun ne olduğu anlaşılabilir:
Kod: Tümünü seç
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
database,sifre,server:string;
begin
database:='DATA1';
sifre:='123';
server:='ZEKI\SQLEXPRESS';
ADOConnection1.Connected:=False;
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=false;User ID=sa;Initial Catalog='+database+';Password='+sifre+';Data Source='+server;
ADOConnection1.Connected:=True;
end;
sifre---->Sql server 2005 express kurarken sa'ya verdiğin şifre.
server----->bilgisayar adı+'\SQLEXPRESS'
.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Tek yapman gereken bağlantı kurulurken DataSource parametresine SQL 2005'in instancename'ini yazman ve bu da genelde SQLEXPRESS'tir. (local)\SQLEXPRESS şeklinde. Burada DataSource parametresi BILGISAYARADI\SQLINSTANCENAME şeklinde verildiği için (local) yerine bilgisayarının ismini de yazabilirsin fark etmez. Bende SQL Express 2005 yüklü fakat 2000 de yüklü olduğundan herhalde system try da SQL hizmetinin durdurulup çalıştırıldığı araç çalışıyor olmalı. Fakat Express ya da başka SQL'ler için dediğim gibi DataSource parametresini ayarlaman gerekmektedir. Bknz:pasa_yasar yazdı:sql 2005 express de tarih saat alanında herhangi birşey çıkmıyor. sql server configurating manager diye bir programı var oradan bakıyorum. orada ise sadece SQLEXPRESS ve SQL Server Browser yazıyor. SQL SERVER 2005 Express i kurup deneyen yok mu acaba?
dynamo yazdı: server:='ZEKI\SQLEXPRESS';
ADOConnection1.Connected:=False;
ADOConnection1.ConnectionString:='Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=false;User ID=sa;Initial Catalog='+database+';Password='+sifre+';Data Source='+server;
ADOConnection1.Connected:=True;
end;
Şaban Şahin AKMAN
- pasa_yasar
- Üye
benim sorunum sql servere nasıl bağlanacağım değil. sql serverın olmaması. programın görmemesi. Bu özellikleri programın kurulumunda kullanıyorum. SQL de veritabanı yokken bağlanıp veritabanını ekleyecem. Fakat SQL EXpress hiç görmüyor. Baktığım zaman ayarlarında herşey normal gibi. SQL EXPRESS serviside çalışıyor. Fakat ADO Connection string seçimi yaptığımda build ekranında da sql serverı bulamıyor. Sql serverı bulamadığım içinde herhangi bir işlem yapamıyorum. build ekranında gördüğü zaman zaten ona göre string rahatlıkla oluşturulur.
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Bende onu kastederek build ekranında görmesinin ya da görememesinin hiç bir esprisi yok demek istedim. Eğer göremiyorsan elle yazacaksın. Çünkü bazı durumlarda o listeye hiç birşey gelmediği zamanlar olabilmektedir. SQL Server ile ilgili geniş yükleme bilgilerini kendin elde etmek istiyorsan bu bağlantıyı incele.
viewtopic.php?t=19305
viewtopic.php?t=19305
Şaban Şahin AKMAN
-
- Kıdemli Üye
Kurulumu nasıl yaptın?Native Client olarak kurarsan problemsiz bağlanabilirsin.Benim de farklı bir sorunum var, kurarken windows login bilgileri yerine manuel account şeklinde seçtim ve tanımları yaptım.Kurduktan sonra Delphi'den BDE ile Alias oluşturup deniyorum kullanıcı adı geçersiz diyor, keza DBExpress de aynı hatayı veriyor.Ado ile deniyorum Windowsun Login bilgileriyle bağlanıyor ancak belirli bir kullanıcı adı ve parolası kullanmak istediğimde yine geçersiz kullanıcı adı diyor.SQL Server 2000'de sorunsuz bağlanabiliyordum.Nedir bunun esprisi?
- pasa_yasar
- Üye
-
- Kıdemli Üye
- pasa_yasar
- Üye
-
- Kıdemli Üye
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Windows Mode kurulumda kullanıcı adı vererek bağlanamazsın bunu SQL Mode kurman gerekmektedir. SQL Mode ayarı yapabilmek için registry değeri olarak şunu yapmalısın:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server'da InstalledInstances değerine 2 yaz. Eğer belli bir instancename e uygulanacaksa da mesela SQLEXPRESS'e o zaman HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Microsoft SQL Server\SQLEXPRESS\MSSQLServer'da LoginMode'a 2 yaz. Daha sonra SQL 'i durdurup başlatırsan kullanıcı adını vererek bağlanabilirsin.
Şaban Şahin AKMAN
-
- Kıdemli Üye
İlk yazdığım mesajda Windows Mode değil de Manuel Account şeklinde kurulum yaptığımı, kullanıcı adı ve parolamı girdiğimi beyan etmiştim, gözünden kaçmış sanırım.Ben zaten kullanıcı adı ve parola tanımlayarak kuruyorum herhangi bir problem yok ancak kurduktan sonra login olurken windows mode seçeneğiyle bağlanabiliyor manuel account seçtiğimde kurarken tanımladığım kullanıcı adını kabul etmiyor kullanıcı bulunamadı hatası veriyorsabanakman yazdı:Windows Mode kurulumda kullanıcı adı vererek bağlanamazsın bunu SQL Mode kurman gerekmektedir.

- sabanakman
- Kıdemli Üye
O zaman bağlanmak istediğin kullanıcı SQL'de yoktur. Bunu eklemen gerekebilir. Eğer kullanıcı ve yetkileri var diyorsan sen yine de belirttiğim registry değerlerine bi göz at. Çünkü kurulumdan sonra bu ayar bir şekilde değiştirilmiş olabilir.
Şaban Şahin AKMAN