Merhaba arkadaşlar
Çevirmeli bağlantıdan uç birim penceresi ile 117 yazıp bağlanınca telekomun telefon sorgu ekranı dos ekranı şeklinde görüntüleniyor.
Piyasada bu işi windows arayüzü ile yapan programlar var. Ör: Kişinin adresinin bir kısmını yazıyorsunuz size telekom verilerini sorgulayarak tüm bilgilerini getiriyor.
Bu konuda bir çalışması olan arkadaş var mı?
Telekomdan veri sorgulama
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Telekomdan veri sorgulama
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Farkı şu ki
Bu şekilde internet aboneliği olmayan kişiler klasik bağlantı ile uğraşmadan direkt telefon hattı ile bağlanarak istedikleri bilgilere ulaşabiliyorlar. Bu özelliği şu anda yaptığım programda kullanmak istiyorum. Piyasada inspector adı ile bu işi yapan bir program var . 100 milyon tl ye satılıyor. Bunu mağazalar kullanıyor. Ne işe yarıyor derseniz
Ör: Müşteri geldi alışveriş yaptı size bir telefon veya adres verdi anında 117 den bakarak bilgilerin doğruluğunu kontrol ediyorsunuz.
Ana bu işin Delphi ile nasıl yapabileceğimi halen çözemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum
Bu şekilde internet aboneliği olmayan kişiler klasik bağlantı ile uğraşmadan direkt telefon hattı ile bağlanarak istedikleri bilgilere ulaşabiliyorlar. Bu özelliği şu anda yaptığım programda kullanmak istiyorum. Piyasada inspector adı ile bu işi yapan bir program var . 100 milyon tl ye satılıyor. Bunu mağazalar kullanıyor. Ne işe yarıyor derseniz
Ör: Müşteri geldi alışveriş yaptı size bir telefon veya adres verdi anında 117 den bakarak bilgilerin doğruluğunu kontrol ediyorsunuz.
Ana bu işin Delphi ile nasıl yapabileceğimi halen çözemedim.
Yardımlarınızı bekliyorum
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Selam.. Geciken cevap için üzgünüm... Başlığı kaçırmışım... 
- Hyperterminal üzerinden TTY mode'da deneme yapmayı biraz geç farkettim... Bu da demek oluyor ki delphi ile Telnet Application şeklinde bir çerçeve oluşumu demektir...
- Ben bu tip bir çalışma yapmadım ama ilgimi de çekmedi değil doğrusu...

- Hyperterminal üzerinden TTY mode'da deneme yapmayı biraz geç farkettim... Bu da demek oluyor ki delphi ile Telnet Application şeklinde bir çerçeve oluşumu demektir...
- Ben bu tip bir çalışma yapmadım ama ilgimi de çekmedi değil doğrusu...