okulda 3 -4 hoca ugrasmıs bu sorunun kodları ıcın 1 gun sonra bızım hoca soruyu cozuyor..ve bıze soruyor bılene 60 yardım edın arkadaslar bu kucuk programcıya yarımmm ... ..soruyu yazıyorum...
ayrıca en kolay delphıde yapılıyormus bızden delphıde ıstedı ..
şimdi bır kıralın vezirleri var bu vezırler ıstenılen sayıda gırılebılecek
daıre seklınde duruyorlar bu vezırler...ornegın 5 vezır var bunları 1 2 3 4 5 dıye adlandırarlım..kral kılıcı 1. vezıre verıyor ve ıkıncıyı kesmesını ıstıyor..2 gıttı...bıcagı 3 e verıyor..3 de 4 u kesıyor bıcagı bese verıyor..5 kımı kesıyor ..tabıkı 1 ı sonra bıcagı 3 e verıyor. 3 napıyor son kalanı kesıyor ve kendı kalıyor...bunn 100 oldugunu dusunun veya baska bır sayı...dongu bu sekılde ıslıyor...herhangı bırıne verıyorsunuz..bıcak sadece bır kısıde kalıyor..dıgerlerı mefta.. cok basıt gıbı gelıyor ama tubıtak sorusuymus galıba arkdaslar..bakalım burdakı programclılar gercekten zehır abıler mı ?
yalnız bu forum başkalarına hiç benzemez. tez elden konu başlığını düzeltir ve forum kurallarını okursan daha hızlı çözüm ve yardım bulacaksındır diye düşünüyorum
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.
1-konu başlığınız yazmış olduğunuz topic'e uygun değil...
2-sormak istediğiniz bir şey mi var, yoksa zeka testi mi yapıyorsunuz belli değil...
3-eğer mesajınız delphi ile ilgili bir yardım almak ise... ilgili alanlar altına, değilse sohbet bölümüne yazmalıydınız...
Bir mum, yanındaki mumları tutuşturmakla,
ışığında hiç bir şey kaybetmez. Mevlana
OS win.10, IDE Delphi 10.3, RDBMS Firebird and MSSQL, BROWSER Chrome
Basit Bir soru gibi aslında soruda ki vezir sayısına göre sonucun çift veya tek rakam çıkacağı belli yani eğer tek sayılı vezir topluluğu var ise sona kalan sayı tek olur, çift ise çift
conari yazdı:Basit Bir soru gibi aslında soruda ki vezir sayısına göre sonucun çift veya tek rakam çıkacağı belli yani eğer tek sayılı vezir topluluğu var ise sona kalan sayı tek olur, çift ise çift
yanlış kalan her halukarda tek sayı çünkü ilk seferde tüm çift sayılar kesiliyor.
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Sn mrmarman'ın bulduğu formüle göre her 2'nin kuvvetinde kalan rakam 1 oluyor ve tekrar ikişer ikişer. Buna göre formül üretilirse: 2.(X-(X-2^n))+1 formülü uygulanarak bulunabilir. X seçilen rakam, 2^n ise X sayısına en yakın 2'nin kuvveti. Bunu kodlarsak:
function SonKalaniBul(const ElemanSayisi:Integer):Integer;
begin
Result:=1;//2'nin sıfırıncı kuvveti
while Result<=ElemanSayisi do Result:=Result shl 1;//2'nin bir üst kuvveti
Result:=2*(ElemanSayisi-(Result shr 1))+1;
end;
[/color]
kodu listeyi veriyor.
En son sabanakman tarafından 06 Nis 2007 03:51 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN
_________________ Derin olan kuyu değil kısa olan iptir. - .
conari yazdı:Basit Bir soru gibi aslında soruda ki vezir sayısına göre sonucun çift veya tek rakam çıkacağı belli yani eğer tek sayılı vezir topluluğu var ise sona kalan sayı tek olur, çift ise çift
yanlış kalan her halukarda tek sayı çünkü ilk seferde tüm çift sayılar kesiliyor.
Evet o şekilde olursa haklısınız
ama burda örnek 1 den başlamış
vezir diye tabir edilen olayın ilk rakamı çift sayı olabilir
Sanırım fonk bile hazırlanmış.
kusura bakmayın foruma bakmaya anca vakit bulabiliyorum..(çalıştıgım için)
oncelıkle başlık için ozur dılerım..siz bunu yenı uye olusuma verın abiler bi daha boyle bır hata yapmam
Kod:
function SonKalaniBul(const ElemanSayisi:Integer):Integer;
begin
Result:=1;//2'nin sıfırıncı kuvveti
while Result<=ElemanSayisi do Result:=Result shl 1;//2'nin bir üst kuvveti
Result:=2*(ElemanSayisi-(Result shr 1))+1;
end;
kodu listeyi veriyor.
ama benim soruma gore sadece bir kişi ayakta kalacak.
bu işi bir edit bir buton bir labella yapmak istersem butonun içine ne yazmam gerekiyor?
vezır sayısını edıte yazdıktan sonra butona bastıgımda labelda kalan kişinin numarası yazacak yanı..
inşallah anlatabıllmısımdır..cunku daha yolun cooook basındayım