Master & Detail

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

Master & Detail

Mesaj gönderen mudipasa »

S.A. Firebirdte bir türlü sağlam bişey yapamadım. Bunun neresinde yanlış var. Forumda bayağı bir araştırdığım halde anladıklarım şekilde yaptığım halde Master&Detail de stack overflow hatası alıyorum. Yaptığım şu;
Master Table :
IBTable : islem
ISLEMNO Int, AutoInc, PrimaryKey
URUNADI VarChar
Detail Table :
IBTable : islhrk
ISHRKNO Int,AutoInc,PrimaryKey
ISLEMNO Int, AutoInc, ForeignKey
ADET Int
--- Delphi IBTable kullanıyorum. Detailin Mastersource nu belirliyorum. ISLEMNO olarak MasterField i yapıyorum. Programı çalıştırdığımda islem tablesine herhangi bir işlem yaptığımda hatta gridde tıklama bile yapsam Stack Overflow hatası veriyor. Elinizde sizin yaptığın master-detail işlemli FDB ve delphi projesi (sadece veri tabanı ve Table ler olsun yeter. Birde grid) istesem çok şey istemiş olurmuyum. Forumda bununla ilgili bir örnek proje bulamadım. ilginize teşkkürler.
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bobasturk »

merhaba,

her iki tabloda işlem no adlı alan var fakat ikiside bir bağımsız autoinc olarak sayı üretip alıyor. master detail durumda detail olan tablo bağlanması gerektiği alanı ana tablodan almalı ve bunların birbirine fk olarak olmasada where islemno=:islemno olarak bağlanması ve detail tablonun datasourcesi master tabloya bağlanması gerekmekte.

sizin işlemde master tablodaki islemno yu detail tablodaki islemno ya bağlayamaz bağlasa bile farklı sayılarda bağlayacağından farklı veri döndürebilir.

kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Resim
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

düzeltiyorum
Master Table :
IBTable : islem
ISLEMNO Int, AutoInc, PrimaryKey
URUNADI VarChar
Detail Table :
IBTable : islhrk
ISHRKNO Int,AutoInc,PrimaryKey
ISLEMNO Int,ForeignKey
ADET Int

işin acayip tarafı başka bir proje de aynı master-detail sorun yaratmıyor. Ben cx lerden şüpheleniyorum. bu cx lerin ince bir noktası varmıdır?
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

merhaba,

bende cx bileşenleri kullanıyorum ve şu an üzerinde çalıştığım proje neredeyse tümüyle master-detail üzerine. cx bileşenlerinin veya diğer bileşenlerde sadece lookupcombo larda sorun yaşıyorum. il ve ilçe olayında bir türlü seçilen ilin ilçesini ilçe lookupcombo da gösteremiyorum bende form açtırıp orada gösteriyorum.

sizi sorununuz datasetlerin sql yazımında veya ona benzer bir yerde olabilir. bazen küçük bir nokta gözden kaçıyor ve gözünün önünde olduğu halde göremiyorsun.

cx editler sonuçta dataset lerden gelen verileri gösteriyor. ne gelirse o.

kolay gelsin

Resim
Kullanıcı avatarı
mudipasa
Üye

saygıdeğer bobasturk ilgine teşekkür ederim. Ben sorunu buldum. ben aynı zamanda projemde dxgrid de kullanıyordum. ama bir yerde cxgrid in master detail ini kullanmıştım. cxgrid i silince sorun kalktı. komponentler çakışıyor çünkü. yani anlayacağım programa stack owerflov hatası veriyorsa master-detail cxgrid kullanmayacaksınmış....:) senin bende senin lookupcombobox sorununu yaşadım. tek bir kayda kitlenip duruyor. tabi grid özelliğini true yapmışsan. o yüzden dx in lookup combobox ını kullan. sütunlu göstermek içinde dxlayout grid kullan. hayırlı olsun. ama neden cx master-detail grid de sorun çıkmasının sebebi ise master kayıt verilerini almakla detail kayıt verilerini almak arasında döngü yapıp duruyor. cxDBData unitinde takip edebilirsin. buna çözüm bulabilen arkadaşlar önerilerinizi bekliyoruz. ben projemde cxgrid (master-detail li), tablede ilk kayda kitlenmeyen cxdblookupcombobox kullanmak istiyorum. benim bu özgürlüğümü bilgisizlik kısıtlamasın lütfen. varsa bilgimiz paylaşalım....
Kullanıcı avatarı
bobasturk
Kıdemli Üye

merhaba,

sorununun çözümünden dolayı sevindim ve tavsiyene uyarak lookupcomboya birdaha bakacağım.

teşekkürler. kolay gelsin

Resim