paylaşım verme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
paylaşım verme
Arkadaşlar kolay gelsin
Programdan belirteceğim klasöre otamatik ağda paylaşım vermek istiyorum bunu delphi'den yapabilirmiyim, nasıl?
Programdan belirteceğim klasöre otamatik ağda paylaşım vermek istiyorum bunu delphi'den yapabilirmiyim, nasıl?
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
net share paylas=c:\paylasim /unlimited
paylas isimli paylaşım oluşturur ve c:\paylasim klasörünü kullanır.
net share paylas /delete
paylas isimli paylaşımı siler
Şaban Şahin AKMAN
WinExec(PChar(Format('net share %s=%s /unlimited',[PaylasimAdi,hedef])),SW_HIDE);
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Dikkat edilirse Program Files klasör isminde boşluk karakteri bulunmaktadır. Sorun bundan kaynaklanıyor. Çözümü ise klasör ismini " karakterleri içinde yazmak ("Program Files" gibi).baypipox yazdı:Yukarıdaki kodda hedef program files'ın içinde ise paylaşım vemiyo, başka bir yerde ise veriyo, neden böyle yapıyo olabilir ve yapmaması için ne yapabilirim.[/code]Kod: Tümünü seç
WinExec(PChar(Format('net share %s=%s /unlimited',[PaylasimAdi,hedef])),SW_HIDE);
Çözüm:
WinExec(PChar(Format('net share %s="%s" /unlimited',[PaylasimAdi,hedef])),SW_HIDE);
En son sabanakman tarafından 13 Nis 2007 04:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Şaban Şahin AKMAN
- sabanakman
- Kıdemli Üye
Çözümü verdiğim halde yanlış anlamışsın, sebebi sadece örneğimi dikkate almandan kaynaklanıyor galiba.
olmalıdır. Sen aslen ilk örneğimdeki gibi kullansaydın (senin verdiğin ilk örnekten tek farkı %s="%s" dir) hata oluşmayacaktı diye tahmin ediyorum. Çünkü ben denedim oldu.

------------------------sabanakman yazdı:Çözüm:Kod: Tümünü seç
WinExec(PChar(Format('net share %s="%s" /unlimited',[PaylasimAdi,hedef])),SW_HIDE);
Hata olması normaldir çünkü tüm klasörü " karakterleri içinde yazman gerekmektedir. Doğrusu:baypipox yazdı: paylasimAdi:='Bilg';
hedef:='C:"Program Files"\Bilgisayar\card';
paylasimAdi:='Bilg';
hedef:='"C:\Program Files\Bilgisayar\card"';
paylasimAdi:='Bilg';
hedef:='C:\Program Files\Bilgisayar\card';
Şaban Şahin AKMAN
PaylasimAdi:string;
hedef:string;
begin
paylasimAdi:='paylas';
hedef:=('"C:\Program Files\Bilgisayar\card"');
('"C:\Program Files\Bilgisayar\card"');