program çalışırken dxbar'a buton ekleme

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
cerhate
Üye

program çalışırken dxbar'a buton ekleme

Mesaj gönderen cerhate »

Arkadaşlar meraba, yazdığım programda dxbarı kullandım ve programda bide rapor toolu ekledim. kullanıcı kendisi rapor ekliye biliyor ama ben bu eklediği raporları dxbardaki raporlar menüsünede eklesin istiyorum. Kısacası dxbara runtimede nasıl buton ekletebilirim ve butonlara nasıl onclick olayı verdirebilirim. Şimdiden herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Mesaj gönderen pasa_yasar »

dxbarda barlist item ekle. raporları belli bir dizine kaydetdir. oradaki dosyaları filelistbox ile kaydedip barliste yüklersin. ben o şekilde yapıyorum. raporlar bir dizinde orada form açıldığında veya rapor çıkışında barliste yeniden yüklüyorum. tıklayıncada dizindeki dosyayı çalıştırıyorum.
cerhate
Üye

Mesaj gönderen cerhate »

Hocam fikirleriniz için çook saolun, dediğiniz yaptım ve buton eklemeyi başardım. fakat 2 sorunum var şuan ;
1.si subbutona ekleme yapamadım yani eklemeyi hep bara yapıyo
2.si ise onclik olayını nasıl halletcem, örneğin eklediğim butona basınca form2.show diycem mesala bunu nasıl yaptırmam gerekiyor.

bilgileriniz için teşekkürler
Kullanıcı avatarı
pasa_yasar
Üye

Mesaj gönderen pasa_yasar »

raporlama için kullandığım kod satırı.

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.dxBarListItem14Click(Sender: TObject);
var
s : string;
begin
s:=dxBarListItem14.Items.Strings[dxBarListItem14.ItemIndex];
frxreport1.loadfromfile(path+'\Report\'+s);
frxreport1.preparereport(true);
frxreport1.showreport;
end;
cerhate
Üye

Mesaj gönderen cerhate »

Hocam teşekkürler ama ben heralde yanlış anlattım biraz konuyu :oops:
baştan söylersem daha açık bişekilde daha iyi olcak heralde :) Aslında şöyle hocam ben dxbarmanager kullanarak bir menü tasarlıyorum. buda formun yukarısındaki açılır menüler yani bu mönülerden biri raporlar başlığı. ben bu subbuton olan raporlar başlığının altına butonlar eklemek istiyorum run time da. şöyle bir kod yaptım örnek olarak :

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
cbColor : TdxBarButton ;
begin
 cbColor := TdxBarButton.Create(Self);
  with cbColor do
  begin
    Caption := 'buton';
    ImageIndex := 166;
    PaintStyle := psCaptionGlyph;
    Name := 'btn123';

end;
    with dxBarManager1.Bars[0], ItemLinks do
  begin
    LockUpdate := True;
    with Add do
    begin
      Item := cbColor;
      Index := 0;
      //BringToTopInRecentList;
    end;
     LockUpdate := False;
  end;

end;

bu kod ile bara ekleme yapabiliyorum. ama benim istediğim subbutonlara eklemek. bide şunu yapmak istiyorum bu butonları ekledim güzel fakat bu butona basıncada benim istediğim formu açsın yani bu butona bir onclick olayı atamak istiyorum. umarım derdimi anlatabilmişimdir. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 3 gündür kafayı yiycem ya herşey bitti 3 gündür buna takılıp kaldım ya :)