Ajanda yapimi

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Sorciere
Üye

Ajanda yapimi

Mesaj gönderen Sorciere »

Herkese merhaba, formda yeniyim. Form kurallarini okudum ve arama yaptim ama delphide acemi oldugumdan olsa gerek, buldugum cevaplar ile yapmak istedigim ajanda icin bir mantik oturtamadim.

Bir hukuk burosu programi icin, tum ilgili kisilere, gereken saat ve tarihte, ilgili dava ve/veya musteri ile ilgili hatirlatmalarin kayit yapilabilecegi ve girilen saat ve tarihte hatirlatma yapacak bir form hazirlamam gerekiyor.

Delphi 7 ve veritabani olarak firebird 1.5 kullaniyorum. Izlemem gereken yontem ya da formda bu konu ile ilgili bir dokuman varsa, yol gostermenizi rica ediyorum.

Herkese iyi calismalar.
Kullanıcı avatarı
Lost Soul
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Lost Soul »

Burada bir ajanda programını anlatmak siz de takdir edersiniz ki mümkün olmayacak kadar zor.

Mantığını anlatmak ise yanlış olur çünkü herkesin bir tarzı vardır (en azından olmalıdır).

Ancak işe master detail formları araştırmakla başlayabilirsin.

Burada programı yaparken karşılaştığın problemi sorarak ya da. Şu işin şu kısmını nasıl daha iyi ya da performanslı yapabilirim şeklinde soracağın sorulara cevap alabilirsin.

İyi çalışmalar.
Sorciere
Üye

Mesaj gönderen Sorciere »

ilginize tsk ederim, biraz daha arastirma yapip, kodu yazmaya basladigimda, takildigim yerlerde danisacagim.

Iyi calismalar.
cerhate
Üye

Mesaj gönderen cerhate »

mrb öncelikle Lost Soul dediğine katılıyorum, bence işin ucunda bi başla yapmaya çalış yani en azından kafanda tasarladıklarını kodlamaya başla. ben 2 yıl önce ilk başladığımda böyle bişey yapmıştım ama amatörce bişeydi fakat yaptığım şöyle bişeydi : bi table vardı ve buna kayıtları alıyodum yani notları saatini ve alarm olcaksa alarmı seçtiriyodum, sonrada timerle her bir dakikada kontrol ettiriyodum datayı ve eğer timerdaki zaman dataki tutuyosada alarm verdiriyodum. biraz acemice ama umarım sana biraz fikir verir. kolay gelsin
shadowmann
Üye

Mesaj gönderen shadowmann »

İNcelemen için örnekler
Developer expressin

Dream scheduler

shift work open source Sonuncuyu inceleyemedim ama sana fikir vermek açısından işine yarayabilir diye düşündüm. İyi çalışmalar
Her zaman bir vâmuk-i azra olur alem bu ya,
Nev-be-nev efsaneler peydâ olur alem bu ya,
Kabz u bast kıl tefekkür aleminde ey gönül,
Vakt-i sermânın sonu, vakt-i germân olur alem bu ya...